Hyvää isänpäivää! – Oma isä, oma isyys ja meidän yhteinen päivä

Blogi, sunnuntaina 13.11.2022

Hyvää isänpäivää!

Aamu alkoi tänään perinteiseen tapaan valmiiksi tehdyllä aamupalalla. Sänkyyn oli valmius aamupala tuoda, mutta meillä isän paikka on tänä syksynä ollut parvella katon rajassa ja sinne tarjoilu olisi ollut haastavaa, jos ei jopa mahdotonta, niin isä päätti tulla alas. Aivan ihastuttavan hyvä aamupala, marjoja luonnon jugurtilla, kauraleipä paprikalla ja ilmakuivatulla kinkulla ja kahvina ihan varta vasten tätä aamua varten ostettua ROHKEA -kahvia. Kiitos.

Sitten pieni oma isänlenkki tai oikeastaan isoisien lenkki. Vaarin ja poliisipapan haudoille, Pekka-enon haudalle ja tällä kertaa myös vein taas yhden kynttilän ystäväni Kimmon tuoreelle kummulle. Muistoissa. Pieni ihan oma hiljainen hetki teki oikein hyvää ja sieltä sitten perheen tekemään lounaspöytään. Isän ampumaa peuraa ja meidän perheen suosikki Lopen perunoita uunilohkoina ja myös uunijuureksia, niin eihän siinä mitään muuta sitten enää tarvittukaan, kuin vähän salaattia kylkeen. Ja kun seura oli parasta, niin mikäs siinä isän oli ollessa.

Kuopuksen toive oli, että isä lähtisi tänään(kin) mukaan salibandyturnaukseen ja sinnehän me koko perheen voimme menimmekin. Kävimme matkalla minun omaa isääni hoivakodissa katsomassa ja veimme vihreitä kuulia ja myös pienen suklaisen joulukalenterin vaarille. Ihana pieni hetki Pommerilla. Ja sitten Riihimäen Urheilutalolle ja pari pienemmän salibandypeliä siellä. Ja kyllähän sieltä tuli maalejakin ja vielä tärkeämpää, ne kaksi joukkueen yhteistä voittoa. Hienoa peliä jälleen LFT:ltä!

Nyt kello 18.56 ja kotona. Hieman röhäinen fiilis nyt iltaan. Katsotaan, mitä yö tuo tullessaan. Mutta nyt päällimmäisenä mielessä kiitollisuus. Kiitollisuus tästä elämäni tärkeimmästä luottamustehtävästä.

Isänä.

Kommentit