Hyppypanos palauttaa miinakauhun – Puolustusministeri Jussi Niinistön kanssa on ollut helppo tehdä tuloksekasta yhteistyötä Suomi-kylki edellä

Blogi, sunnuntaina 31.03.2019

”Huolehditaan yhdessä, että pärjäämme huomennakin!”

”Koko Suomea on puolustettava.”

Tänään ajattelin nostaa esille näin vaalien alla muutamia ajatulsiani maanpuolustuksesta. Lähtökohta on siis se, että koko Suomea on puolustettava. Tähän tehokkain keino on yleinen asevelvollisuus ja osaava laaja reserviläisarmeija. Yksin ei pidä jäädä ja siksi yhteistyötä pitää jatkaa myös kumppanimaiden ja NATO:n kanssa.

Meidän tulee varmistaa myös puolustusmäärärahojen riittävä taso ja lisätään henkilöstöä. On selvää, että nykyinen määrä ei riitä lisääntyneisiin ja entistä vaativampiin tehtäviin. Uudistetaan siis määrätietoisesti vanhenevaa kalustoa ja materiaaleja sekä vahvistetaan suorituskykyä niin maa-, ilma- kuin merivoimissakin, mutta myös kybertoimintaympäristössä. Esimerkiksi HX-hanke on vietävä maaliin sovitussa laajuudessa ja erillisrahoituksella.

Pitää varmistaa ja turvata myös kertausharjoitusmäärät, vahvistaa mahdollisuuksia vapaaehtoiseen maanpuolustustyöhön, ylläpitää toimiva ampumarataverkko ja näin reserviläisten hyvä ampumataito ja mahdollisuus harjoitteluun. Ja kehitetään myös edelleen Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen toimintaa.

Oma uskottava puolustus on turvallisuutemme kivijalka.

Tällä viikolla saatii julki myös ylsi hieno asia, kun puolustusministeri Jussi Niinistö pystyi kertomaan, että maavoimat saavat nyt maamiinojen tilalle Suomessa valmistettavan hyppypanoksen. Maamiinoista luopuminen on järjetöntä, mutta kun se aikanaan Tarja Halosen johdolla päätettiin tehdä ja tehtiin nyt sen kanssa on elettävä. Siksi tällä kaudella on etsitty erinomaisen hyvän puolustusministerimme Jussi Niinistön johdolla menetetylle suorituskyvylle korvaavia ratkaisuja.

Uusi hyppypanos on vajaan 10 kilon painoinen räjähde mikä voidaan itseasiassa laukaista kaikilla puolustusvoimiemme käyttämiltä laukaisujärjestelmillä. Panos nousee ylös ilmaan ja räjähtää ja levittää sateenvarjon tapaan 3000-4000 ammuksen osaa eli projektiiliä ympäristöönsä.

Vaikutusalue on leveyssuunnassa 50–100 metriä ja korkeussuunnassa 20–30 metriä ja kaukolaukaistavana tämä täyttää kaikki Ottawan ja myös Geneven sopimuksen vaateet.

Maaliskuun lopussa puolustusvoimat allekirjoitti niin sanotun 0-sopimuksen ensimmäisten hyppypanosten hankkimisesta Leijona-instituutilta.

Nyt kun viimeisten testausten jälleen hyppypanos saadaan käyttöön niin puolustukseemme palaan ministerin sanoi ”miinakauhua”. Menen itsekin vaalien jälkeen katsomaan koeammuntoja.

Jälleen hieno esimerkki siitä miten Jussi Niinistö on hoitanut tärkeää tehtävää Suomi-kylki edellä.

Nyt uusi päivä käyntiin. Riihimäen Vaalikahvilalla tänään klo 10-11 ja sitten kello 12 Aura Sallan kanssa Lahden Vaalikahvilalla.

….

Eurovaaliehdokas Aura Sallan kanssa tänään Lahden Kokoomuskahvilan avajaisissa.

Metsästys ja ammuntaharrastus turvattava koko maassa – Tänään Lahden Vaalikahvilan avajaiset ja Ampumaratapäivä Lopella

Aurinkoiset kevätpäivät saivat tänään seurakseen hieman vettä. Tekee hyvää meille siitepölyallergikoille ja kevättä ja kesää kohden nämäkin vievät. EU vahvisti pitkäaikaisen työni kellojen kääntelyn lopettamisesta viime viikolla ja tänään kun aika vaihtui kesäaikaan niin kyseessä alkaa olla viimeiset hulluttelut. Pian tämä ohi ja pysymme samassa ajassa ympäri vuoden neljä vuodenaikaa.

Tänään aamulla aikainen herätys ja ensin Riihimäen Vaalikahvilalle ja sieltä Lahden Kokoomuksen Vaalikahvilan avajaisiin. Väkeä mukavasti liikkeellä ja monia keskusteluja niin koulutuksesta, teistä, rautateistä kuin ilmastoasioistakin. Lahden Kokoomuskahvila nyt siis avoinna ja palvelee vaaleihin asti ja siellä tulee varmasti useamman kerran tässä vielä ennen vaaleja käytyä. Yhteydenottoja Lahden ja Päijät-Hämeen alueelta tulee koko ajan enemmän ja mukava huomata, että tehty työ on sielläkin laitettu merkille.

Kiitos Lahden kokoomuslaisille hienosta kahvilasta ja erinomaisen hyvästä yhteistyöstä. Jatketaan yhdessä eteenpäin kohti kevään vaaleja ja uutta eduskuntakautta. Yhdessä teemme sen parhaan vaalituloksen ja Petteristä pääministerin.

….

Naisten Ampumaratapäivä Lopella – Se erilainen vaalitapahtuma jälleen

Päivään mahtui tänään myös jo perinteeksi muodostunut naisten ampumaratatapahtumani kotikuntani Lopen Ampumaurheilukeskuksessa. Kiva tapahtuma missä naiset pääsivät kokeilemaan ehkä vielä hieman miehiseksi koetun lajin saloja.

Samalla esittelimme myös metsästystä ja ammuntaa harrastuksina ja toivottavasti tästäkin joukosta saadaan muukaan uusiakin harrastajia. Meidän on niin kuin aamulla jo kirjoitin todella tärkeä varmistaa ampumaratatoiminta ja ammunnan harrastaminen koko maassa. On tärkeää, että jokaisella vähintääkin seutukunnalla on oma toimiva ja riittävän laajat ammunta-ajat omaava ampumarata. Tämä on tärkeää niin maanpuolustuksen kuin myös metsästyksenkin suhteen. Ja samalla on tärkeää varmistaa riittävät keinot metsästäjille eri lajien kantojenhoitoon. Peurakanta esimerkiksi todella korkea ja se haittaa jo viljelyä ja myös hirvieläimet usein puuntaimien kimpussa. Ja puhumattakaan vieraslajeista ja niiden aiheuttamista ongelmista. Siksi on tärkeä, että meillä on metsästäjiä ja heillä hyvä ampumataito ja tarkat riistalaukaukset ja sen oppii vain harjoittelemalla.

Iso kiitos vielä Kuparisen Karille Sakolle ja Lopen Ampumaratayhdistykselle, Erälopen Järvisen Tompalle ja kaikille ammuttajille ja myös Vileniuksen Mikalle erinomaisen hyvästä ruuasta. Hyvää Suomesta ruokaa sekin.

Huomenna sitten uusi aamu ja päivä vieraakseni Hämeeseen vuorostaan Henna Virkkunen.

Naisten Ampumaratapäivä tunnelmia. Olipa taas kiva erilainen vaalitapahtuma. Tykkäsin itsekin.

Kommentit