Henna Virkkunen Hämeessä – Eduskuntavaaleja seuraa eurovaalit

Blogi, maanantaina 01.04.2019

Aloitin aikanaan yli 12 vuotta sitten Henna Virkkusen kanssa yhdessä kansanedustajana. Istuimme eduskunnan takapenkissä siinä kuuluisassa Sauli Niinistön ja Tupun, Hupun ja Lupun neljänhengen pulpetissa. Kaksi muutama paikkaa täyttivät ystävämme Petteri Orpo ja Sampsa Kataja. Quatro siitä muodostui näin motorsport-miehen sanoin ja ystävyys.

Tänään Henna oli eurovaalikampanjansa kanssa liikkeellä Hämeessä ja minä tarjosin Timoxilla kyydit. Aamulla ensin aamukahvit Riihimäen Kokoomuskahvilalla ja sieltä matka jatkui sitten Hämeenlinnan Laurellille ja sieltä Lahden Laurellille. Vauhdikas päivä ja monta keskustelua ja juttutuokiota. Henna on kyllä supertaitava ja osaava europarlamentaarikkonakin ja ei olisi muuten lainkaan huono ehdokas myöskään maamme seuraavaksi komissaariksi jos paikan edelleen kokoomukselle saamme. Se ratkeaa jo ennen eurovaaleja nimittäin eduskuntavaalien suurin puolue saa perinteisesti myös Suomen komissaarin paikan.

Tunnelmia Hennan Häme-päivän varrelta Riihimäeltä, Hämeenlinnasta, Tuulosesta ja Lahdesta.

Keskusteluissa tänään myös pääradan remontti ja sen mahdollinen EU:n seuraavan rahoituskauden tuki. Kokoomus hanketta tukee vahvasti ja nyt tärkeä saada suunnittelu uudelleen käyntiin tämän Sipilän eron jälkeen. Muutaman kuukauden tauon tilanne kestää, mutta ei kyllä yhtään enempää. Nyt on vaan tärkeä huolehtia, että meitä pääradan puolustajia ja tekijöitä on eduskunnassa ensi kaudella yhä enemmän. Puolueissakin näyttää tässä olevan eroja. SDP nostanut nyt heidän ykköshankkeeksi Pisararadan. Päärata siis jää jos demarit ja Rinne saavat päättää. Yritetään pitää huoli, että Kokoomus on vetovastuussa ja viedään tämä pääratakin nyt suunnitellusti maaliin.

Brexit myös puhutti ja Henna kävi läpi huolella sitä mitä nyt mahdollisesti nyt tapahtuu ja millaisia erilaisia vaihtoehtoja on olemassa.

Ja isompien asioiden rinnalla aika usein nyt tuntuu nousevan esille tämä keliakiakorvaus. Sen poistolokista todellakin järjetön juttu. Se ei säästänyt käytännössä mitään ja  on kohtuuton keliakiaa sairastaville. Ruokavaliohan on käytännössä näille ihmisille ainoa ”lääke”. Tänään aiheen nosti Hämeenlinnan Laurellilla esille yksi henkilö ja viime viikolla aihe nousi esille kahdessakin eri Politiikan Värisuoran keskustelussa. Käsi ylös ja homma pitää korjata. Lupaan ottaa heti työnalle.

….

750 välipalapatukkaa aamulla Riihimäen Assalla jakoon

Aamu tosin alkoi jo tänään ennen seiskaa Riihimäen Rautatieasemalta. Rosa, Venla ja Susa kanssasi siellä jakamassa Elovenan -välipalapatukoita. Muutamaa vaille 750 patukkaa ja esitettä jakoon. Mukavia kohtaamisia ja nopeita juttutuokioita, kun ihmiset kiirehtivät junalle.

Tämä on ollut sellainen meidän juttu kaikissa neljissä eduskuntavaaleissani. Tänäänkin useampikin huikkasi, että muistan sut jo silloin 2007 täällä näitä jakamassa. Ja mukana ollaan oltu sitten 2011 ja 2015 ja niin nytkin. Ja onhan osa tämä myös kopioinut, mutta Timon Tiimiltä saa niitä aitoja ja oikeita 100% suomalaisia Elovena-välipalapatukoita.

Ja tempauksia tulossa lisää 🙂

….

Kello 21.32 ja kotona. Mukava ilta tänään Pizzaa ja Politiikka -nuortenillan parissa. Riihimäen Kokoomuskahvilalla väkeä kivasti ja hyvää keskustelua. Kiitos vielä nuorille tästä illasta. Huomenna sitten jatketaan ja Hämeenlinnan Kuukausimarkkinat ja illalla perheiden iltani Verkatehtaan BioRexillä.

 

Kommentit