Hevosten ja ratsastajien juhlaa – Helsinki International Horseshow tuo jälleen Suomeen mailman parhaat esteratsastajat

Blogi, lauantaina 26.10.2019

Hevosvoimien juhlaa! Hevosten ja ratsastajien juhlaviikonloppu!

Sellainen tämä Helsinki International Horse Show viikonloppu vuosittain on. Jälleen maailman parhaat esteratsastajat kokoontuvat Helsinki Horse Show’hun kisaamaan maailmancupin pisteistä. Mukava jäähallin hiekalla nähdään toki myös kouluratsastajia, mutta tämän kisan kovin taso nähdään esteradoilla. HIHS on kisattu Suomessajo vuodesta 1985 lähtien ja nyt kuudetta kertaa Helsingin jäähallissa ja hyvin voi todeta, että nyt kisa oli osallistujalistaltaan kaikkien aikojen kovin tai tasokkain. Tom Gordinin johdolla on tehty uskomaton työ ja urakka vuosien saatossa suomalaisen ja myös maailman ratsastuksen hyväksi. Tompalle on ehdottomasti paikallaan nostaa se kuuluisa Hevosenmalja, vasen jalka pöydän reunalla.

Tänä viikonloppuna Helsingissä nähtiin ja nähdään vielä huomenna MC-kisassa esteratsastuksen tuore Euroopan mestari Martin Fuchs. Kovinta kärkeä edustaa ja kisan ennakkosuosikkeihin lukeutuu ehdottomasti maailmanlistan ykkönen Steve Guerdat ja kovan vastuksen antanee myös ainakin ruotsalaiset Peder Fredricson ja Henrik von Eckermann. Steve Guerdat on Lontoon olympiavoittaja ja Fredricson taasen hopeamies olympialaisista. Meidän omista ratsastajista mukana on nyt  Noora ja Mikael Forstén ja kouluratsastajat Susanna Hyypiä, Anna von Wendt ja Maria Pyykönen. Valitettavasti Anna-Julia Kontiota ei nyt kotikisassa nähdä, mutta kovaa tasoa kotimaastakin kentällä.

Mielenkiintoista olikin nähdä miten nyt jo toimistohommiin ja Ratsastajaliiton puheenjohtajaksi siirtynyt Mikael Forstén teki paluun kovimmille ja vaativimmille radoille GP-tasolle itseasiassa seitsemän vuoden tauon jälkeen. Forstén on kuitenkin edelleen ainoa suomalainen maailmancupin osakilpailuvoittaja, mutta tuostakin historiallisesta kisasta on jo ehtinyt kulua miltein 12 vuotta. Mutta toivotaan, että sieltä uusia suomalaisia myös aivan kirkkaimpaan kärkeen nousee ja Juuliahan siellä jo on hyvin kärkikahinoja vuosien saatossa hätyytellytkin.

Tänään oli hieno ilta olla jälleen paikan päällä seuraamassa. Mukana kisoja katsomassa oli myös ystäväni Tiina Seppälä joka aikanaan toimi myös eduskunnassa ensimmäisenä ja pitkäaikaisimpina avustajani ja politiikan sparraajanani edelleen. Mutta Tiina myös hyvä ystävä ja ratsastuskaveri. Olikin jälleen mukava olla hevostentuoksuisessa illassa Tintin kanssa Tompan vieraana. Huomenna sitten GP-luokka ja paikalla ollaan silloinkin.

Tähän päivään mahtui toki myös mukava ja vauhdikas päivä. Aamusta aikaisin salibandykaukalon äärelle. Pienemmän lapsemme joukkueella ensimmäinen turnauspäivä. Voi sitä pelaamisen ja menemisen riemua. Kiitos LFT:n!

Kommentit