Heinolan Jään ja Valon juhlassa – Ilves-juna ajatus keräsi kiitosta

Blogi, lauantaina 23.02.2019

Tänään kiertuepäivä vei jälleen Päijät-Hämeeseen. Hollolassa ja Lahdessa ja sitten isompi tapahtuma Heinolassa. Jään ja Valon juhla keräsi rantaan hienosti väkeä ja alkoi jo hieman lähestyvät vaalitkin näkyä. Myös ehdokkaita liikkeellä enemmän meidän vakiokiertäjien lisäksi.

Heinolan Kokoomus oli laittanut myös paikan kuntoon ja teltalla tänään kanssani Hämäläisen Kristiina ja heinolalainen Ada Seppälä. Jutunaiheina tänäänkin sote, mutta useammassa keskustelussa myös Heinolan ja Itä-Hämeen tulevaisuus ja mm. se miten alueen vetovoimaa voitaisiin vahvistaa. Pari nosti esille esitykseni ns. Ilves-junasta eli paikallisesta maakuntajunasta Heinolan Lahden ja Orimattilan Hennan välillä. Tätä myös itse tarjosin kysyjille ja olen vakuuttunut, että tämä toteutuessaan loisi alueelle aivan uudenlaisia menestymisen mahdollisuuksia ja myös alueen yrityksille paremmat edellytykset saada työvoimaan. Pohdimme myös sitä, että tällainen juna voisi ensin olla jopa myös maksuton eli kaupunkien, maakuntaliiton ja alueen yritysten tarjoama ja tätä kautta todellinen vetovoimatekijä alueelle. Itse toivon, että ajatus saa nyt tuulta purjeisiin ja etenee vaikka yhtenä pilottina ennen kuin EU:n myötä koko raiteiden henkilöliikenne avautuu. Olen tässä mielelläni avuksi.

Myös Itä-Hämeen sote-tilanne puhutti ja alueen huoli siitä, että säilyykö alueella lääkäri- ja muut sosiaali- ja terveyspalvelut jos maakunnallinen sote etenee. Päätöksen silloin tietenkin tekee maakunnan päättäjät, mutta itse uskon, että palvelut säilyvät ja toivottavasti myös vahvistuvat tämän myötä myös Heinolan alueella. Luettuani eilisen perustuslakivaliokunnan mietinnön toki olen aika epäilevä, että jarrutteleva sosiaali- ja terveysvaliokunta asiaa ehtisi näillä valtiopäivillä enää hoitaa. Pahaa pelkään.

Kiitos vielä Adalle ja heinolaisille tästä päivästä. Ja kiitos myös Saaren Hemille juttutuokiosta. Hemi siis mukana tekemässä motorsport-miehenä minunkin kampanjaani ja keväälle tulossa vielä muutakin ohjelmaa.

Heinolasta sitten Lahteen ja sieltä Hollolaan. Kiertuepäivä niiden  kautta päätökseen ja illalla ajattelin vielä ajella katsomaan Janne Tulkin keikkaa Lopen Läyliäisiin.

Huomenna tämä blogini muuten juhlii…

 

 

Kommentit