Heinämessuilla oli jo lähes heinänteko sääkin – Forssan Kehräämöllä riitti väkeä ja juttukavereita

Blogi, sunnuntaina 19.06.2022

Kesäkiertueeni jatkui sitten tänään jo aamuvarhaisella Forssassa. Lounais-Hämeen kesän ensimmäinen kiertuepäivä ja Heinämessuilla vilskettä riittikin. Meidän forssalaiset olivat laittaneet teltan jo aamulla valmiiksi ja popparivaunun pokse ja hyvä tuoksu houkuttelivat minun lisäksi paikalle todella hyvin väkeä. Juttuseuraa riitti ensi minuuteista lähtien ja esillä monia tuttuja teemoja taloudesta puolustukseen ja teistä koulutukseen. Forssan Kokoomuksen teltalla puhutti myös valtatie kakkosen tilanne ja parannustarpeet, raideyhteyden saaminen Forssaan ja myös yritysten ja elinkeinoelämän tilanne alueella. Lounais-Hämeen tilanne on ollut rakennemuutoksen myötä vaikea ja nyt sitten uudet talouden shokit ovat kiusanneet useampiakin yrityksiä ja aika kovallakin kädellä. Eräskin juttusille tullut kertoi tuoreesta konkurssista ja siitä miten läheisten tulot olivat nollautuneet. Uutta työpaikkaa on ollut vaikea löytää ja näillä polttoaineen hinnoilla ei kauemmaksi ole mitään mahdollisuuksia lähteä töitä hakemaan. Ja kun asuntokaan ei ollut mennyt kaupaksi, niin tilanne oli todellakin tukala.

No, onneksi muutamia myönteisiäkin juttuja yrityspuolelta Forssasta sain kuulla ja myös myönteisiä aiheita naapurikunnistakin. Toivottavasti alueelle löydetään lisää vetovoimatekijöitä ja itse uskon, että parempien yhteyksien rinnalla myös mm. luonto ja siihen liittyen esimerkiksi Tammelan kaksi kansallispuistoakin sekä Eerikkilä voisivat hyvinkin olla alueen uusia isoja tekijöitä. Töitä tämä vaatii ja tänäänkin parissakin keskustelussa lupasin aiheita viedä eteenpäin.

Myös Jokioisten LUKEn jäihin pantu tutkimusnavettahanke puhutti ja katse kääntyi nyt keskustan suuntaan. Maatalousministeriöltä täytyisi nyt pikaisesti löytyä puuttuva rahoitus hankkeelle, että perustuksista päästäisiin eteenpäin. Luonnonvarapuolta on syytä vahvistaa ja itse tein myös tästä tutkimusnavettahankkeesta kirjallisen kysymyksen maamme hallitukselle ja kysyin, että tuleeko Marinin hallitus ja keskustalainen maatalousministeri sille puuttuvan rahoituksen tänä vuonna esittämään. Palaan kun vastauksen esitykseeni saan.

Heinämessuilla pääsimme myös ”juhlistamaan” ihanan Jokioisten Äitini Marja-Leena Puntilan syntymäpäivää. Ihana hetki Marja-Leenan kanssa ja täytyy kyllä häntä jälleen kerran kiittää kaikesta tuesta ja avusta, mutta myös opeista ja neuvoista tässä vuosien varrella.

….

Kello 22.12 ja saunasta tupaan.

Viivin rippijuhlissa ja Riihimäen Kesäraveissa

Kyllä, ei jäänyt tämän päivän ohjelma vain Lounais-Hämeen kesäkierrokseen, vaan sieltä sitten takaisin Lopelle ja serkun tyttären tytön rippijuhliin. Ihanan Viivin kauniit juhlat Toivosilla kotona ja täytyy kyllä sanoa, että rakkautta ja välittämistä voi tuollainen juhla olla täynnä mummoista serkkuihin jne. Todella kaunis juhla Viivillä ja onnea vielä täälläkin. Onnea ja kiitos myös Viivin vanhemmille Johannalle ja Jarille ja kaikille mukana olleille. Tällaisissa juhlissa on aina ilo saada olla mukana.

Illalla sitten vielä Riihimäelle ja kesän toiset Kesäravit. Tällä kertaa illan teemana oli myös kuntaravit. Tosin näiden ravien suhteen oli käynyt niin, että mukana enää viidestä kunnasta vain Loppi, mutta onneksi sentään meillä on haluttu myös hevosurheilua ja kesäraveja tälläkin tavalla vähän tukea. Ja onhan muuten Riihimäen Raviseuran hallituksesta, muuten enemmistökin loppilaisia. Taidamme olla sellainen seutukunnan ja talousalueen hevospitäjä.

Kiva ravi-ilta Riihimäellä ja lämmin kiitos Raviseuran puheenjohtaja Jori Hoville kutsusta ja Jorma Kilpiäiselle ja Tiina Vuotilalle myös. Kiva ja onnistunut ilta ja hieman uuttakin jo ehdimme illan aikana suunnitella. Katsotaan toteutuuko se koska, mutta toivottavasti joskus.

Nyt vielä hetki huomisen kokouspäivän papereita ja sitten valoisaan yöhön unten maille.

..

Hesarin juttu kollegastamme on puhuttanut ainakin somessa tänään. Itselleni ei Helsingin Sanomia tule, joten olen uutista siteeranneiden muiden medioiden ja somessa kerrotun varassa tapauksen suhteen. Sen haluan kuitenkin heti tuoreeltaan todeta, että tällaisen tapauksen ympärillä on tärkeää, että kokonaisuus selvitetään huolella ja perusteellisesti kaikkien tapaukseen liittyvien oikeusturvankin kannalta. Toivottavasti tämä siis selvitetään huolella ja perusteellisesti.

Ja mitä tulee yleisesti puolueiden nuorisotoimintaan yms., niin minusta demokratian kulmakivi on sen, että poliittiseen toimintaan osallistuminen on turvallista kaikille. Tämän eteen pitää tehdä kaikki mahdollinen ja luoda kaikki tarvittavat mallit tämän varmistamiseksi.

Kommentit