Hei, mikä urheilupäivä! – Leijonat MM-finaaliin, Cocksille 7. Suomen mestaruus ja Rallin SM-sarjaa mökkitiellä

Blogi, lauantaina 25.05.2019

Hei, mikä urheilupäivä! – Leijonat MM-finaaliin, Cocksille 7. Suomen mestaruus ja Rallin SM-sarjaa mökkitiellä. Huh, huh!

 

 

Upea päivä alkoi siis minun osalta Riihimäellä. Olen pian 20-vuoden ajan selostanut ja kuuluttanut ja myös tehnyt TV-ohjelmia ja -juttuja motorsportin parissa. Kun kansanedustajaksi nousin niin yritys siirtyi sivutoimiseksi ja näin jatkoin mm. muutamien rallien selostuksia. Suomen MM-ralli vuosittain, Mikkeli jne. ja aina kun aikataulut ovat sallineet niin myös nämä kotiseudun kisat. Tänään oli kunnia ja mukavakin saada selostaa 41. Riihimäki Ralli yhdessä Hannulan Jussin kanssa.

SM Riihimäki Ralli päättyi japanilaisen Toyotan WRC-kuljettajan Takamoto Katsutan voittoon. Voitto sinetöityi ennen aikojaan, sillä kilpailun viimeinen erikoiskoe jouduttiin muuttamaan siirtymätaipaleeksi tien huonon kunnon vuoksi. Toiseksi ajoi Hyundain WRC-autolla ajanut Jari Huttunen, joka jäi Katsutalle 12 sekuntia.

Isoimman SM1-luokan nopein oli Juha Salo, toinen Mikko Heikkilä ja kolmas Teemu Asunmaa. Juha palasi upeasti lähes puolentoista vuoden vaikea jakson päätteeksi voittokantaan. 10. kertainen Suomen mestari juhli ansaittua voittoa kuin ensikertalainen. Se tuli sydämestä. Onnea Juha ja Topi!

SM2-luokassa voittoon ajoi jo neljännen kisan putkeen voittanut  Esa Ruotsalainen, toiseksi tuli Ville Hautamäki ja kolmanneksi Timo Mäenpää. SM3-luokassa parasta vauhtia piti Joonas Lindroos, toinen oli Aleksi Röyhkiö ja kolmas Sami Pajari. Ja toisessa kaksivetoluokassa SM4-luokan voiton nappasi Sami Korvola, toiseksi ajoi Jani Seppälä ja kolmanneksi Jani Lahtinen.

Hieno rallipäivä ja paljon väkeä liikkeellä! Kiitos kaikille!

Tabletilta jännitin sitten Riihimäen Cocksin ratkaisuottelua naapuritalo Urheilutalolta. Jännitysnäytelmä päättyi Cocksin voittoon ja näin myös seitsemänteen perättäiseen voittoon. Ja upean urheilupäivä huipentui kun ehdin vielä ennen rallin päätöstä TV:n ääreen jännittämään Leijonien välieräottelua Venäjää vastaan. Jukka Jalosen johdolla Leijonat kaatoi 1-0 nimivahvan Venäjän ja eteni näin MM-finaaliin.

Sellainen urheilupäivä! 🇫🇮🏆

Olipa mukava jälleen päästä selostuspuuhiin. 41. Riihimäki Ralli ja hanaa!

 

Kommentit