Kyllä sieltä lapsi syntyy ja jos ei muut niin ainakin Äiti ja Isä ovat ylpeitä

Blogi, perjantaina 24.05.2019

Maakuntahallinnon ja uuden maakuntaveron  lupaus Antti Rinteeltä käytännössä varmisti sen, että Keskustaa ei enää Säätytalolta saa edes kantamalla pois. Kansa äänesti täystyrmäyksen keskustan ikiaikaiselle haaveelle maakuntahallinnosta ja uudesta maakuntaverosta, mutta Rinne päätti ne siitä huolimatta keskustan toiveesta ja kiristyksestä toteuttaa sillä ilman tätä Keskusta ei olisi lähtenyt vihervasemmistolaisen hallituksen tukipuolueeksi.

Henna Virkkusen äiti on ihan syystäkin ylpeä tyttärestään. Ja niin olemme me monet muutkin Hennasta. Tänään Hennan äiti oli kampanjoimassa Narinkkatorilla. Sunnuntaina sitten eurovaalien varsinainen vaalipäivä eli muistakaapa käydä äänestämässä.

Kummalta veto oli parempi niin sitä voi jokainen itse pohtia, mutta varmasti molemmat ovat tyytyväisiä. Keskusta on kuihtunut nykypolitiikallaan ja johdollaan keskiryhmään vielä nipinnapin kuuluvaksi puolueeksi ja ainakin toistaiseksi tämä oli ainoa oljenkorsi saada vuosikymmenten haave maaliin. Osa keskustalaisista on myöntämässä, että puolue ei enää nouse suureksi ja jos kohtalona eurooppalaisten agraaripuolueiden kohtalo niin paras tehdä tämä nyt kun joku vielä kuuntelee ja on kiinnostunut.

Itse en usko keskustan katoavan minnekään enkä edes toivo. Olen aina tullut hyvin keskustalaisten kanssa toimeen ja paljon on saatu aikaan monessa. Jos keskusta nyt tekee vaan oikeat ratkaisut eikä sorru viimeisiin oljenkorsiin vaan toimii niin kuin kansa halusi niin tulevaisuus on valoisa. Uusi nousu olisi parempi aloittaa kuin pahentaa vanhaa syöksyä. Mutta tämä vain minun mielipide ja jokainen puolue tekee itse ratkaisunsa suunnistaan ja muistakin. Nyt kuitenkin kepu on valinnut vihervasemmiston tukipuolueena minusta totaalisen väärän polun.

Rinne teki kaiken mitä pystyi. Hänen pääministeriys on yksin keskustan tuen varassa ja muuta vaihtoehtoa ei Rinteellä ollut. Vuosia parjattu ja haukuttu maakuntahallinto oli pakko niellä piikkeineen kaikkineen sillä muuten hallitustie olisi noussut pystyyn ja myös Rinteen ura SDP johdossa. Rinne tarjosi meille marraskuussa 2015 oksennuspusseja ja taisi pusseja tarvita nyt demarit ja myös vihreätkin.

Säätytalolla olevat ovat kertoneet, että tunnelma on kuin lasten kirjoittaessa kirjeitä joulupukille. Talous on siirretty sivuun ja papereille kirjattu toiveita ja haaveita välittämättä yhtään onko niihin varaa ja rahaa. Eilisillan kello 22 deadline paukkui eikä valmista tullut ja nyt kuulemma optimistisimmat arviot puhuvat, että aikaisintaan kesäkuun alussa voisi olla valmista. Monen mielestä ei vielä silloinkaan ja kuulemma useampi keskustalainen kansanedustaja olisi jo valmis heittämään pyyhkeen kehään.

Itse uskon, että sieltä hallitusohjelma tulee. Ei mitään nättiä, mutta kyllä siitä isä ja äiti ovat kuitenkin ylpeitä.

Kello 18.01 ja Pekkalassa Loppijärven rannassa jälleen. Kolea ilta tulossa ja paljuun laitoin tulet. Huomenna Riihimäki Ralli ja nyt kun aikaa on niin lupasin mennä sen selostamaan. Ralli on parasta penkan päällä.

Kommentit