Suomalaisena Euroopassa – Tänään on aika äänestää vahvan ja yhtenäisen yhteisen Euroopan puolesta

Blogi, sunnuntaina 26.05.2019

Vaalipäivä. Tänään valitaan viideksi seuraavaksi vuodeksi europarlamentaarikot Euroopanparlamenttiin. Vaalit ovat tärkeämmät kuin mies muistiin. Voimat hajottavat Eurooppaa ja siksi tänään on tärkeä äänestää yhtenäisen ja vanhan Euroopan ja EU:n puolesta.

EU syntyi aikanaan takaamaan rauhaa Eurooppaan. Sisäisesti tässä olemme onnistuneet, mutta ulkoiset uhat ovat jälleen kasvaneet niin terrorismistä perinteisiinkin sotilaallisiin uhkiin. Näitä vastaan pärjäämme parhaiten yhdessä ja yhtenäisenä.

EU:n ja Euroopan pitää pystyä yhdessä takaamaan rauha ja vakaus huomennakin ja se vaatii toimia niin yhteiseltä puolustusyhteistyöltä kuin ulkorajojen valvonnaltakin. Euroopan pitää yhdessä pystyä estämään esimerkiksi vuoden 2015 kaltaiset tapahtumat ja se muuten onnistuu vain ja ainoastaan yhdessä. Ulkorajojen pitää pitää on sitten kyse Välimeren rajasta tai meidän pitkästä itärajastamme. Voi hyvin nimittäin olla niinkin, että meidän rajaa koetellaan ja silloin on tärkeää, että saamme apua kaikilta Euroopan mailta yhdessä.

Euroopan Unioni on myös vahva toimija koulutuksessa ja toivon, että koulutusyhteistyötä vahvistetaan alkavalla EU-kaudella entisestään. Annetaan jokaiselle eurooppalaiselle nuorelle mahdollisuus vaihtoon jo toisella asteella ja vahvistetaan myös mahdollisuuksia hakea osaamista ympäri Euroopan myöhemminkin.

Euroopan tulee olla myös vahva pari USA:lle, Kiinalle, Venäjälle ja koko muulle maailmalle. Ei vastakkain asetellen vaan Eurooppana yhdessä toimien. Ilmastonmuutoksessa Euroopan pitää toimia yhdessä kuten myös kauppapolitiikassa ja kestävän taloudenkin vaalimisessa.

Eurooppaa myös revitään nyt rajulla tavalla. Putinistiset puolueet ja puolueet ääri oikealla ja vasemmalla koettelevat Euroopan kestävyyttä. Siksi tänään on tärkeämpää kuin ehkä koskaan ennen toisen maailman sodan jälkeen äänestää Eurovaaleissa vakauden ja tulevaisuuden puolesta.

Itse äänestin tälläkin kertaa ystävääni Henna Virkkusta. Hennaan sain tutustua kun aikanaan 2007 aloitimme takapenkissä yhdessä Petteri Orpon ja Sampsa Katajan kanssa. Henna on vahva ja osaava tekijä. Sydämellinen ihminen ja ajatteleva eurooppalainen. Voin myös vahvasti suositella sinullekin Hennaa. Hennaa voi äänestää nyt koko maassa numerolla 60.

Kokoomuksella on muutenkin mitä erinomaisin ehdokasryhmä näissä vaaleissa. Kaikki ehdokkaamme löydät helposti www.kokoomus.fi ja pidän tänäänkin puhelimeni auki jos haluat soittaa ja kysyä vinkkiä tai jotain muuta meidän ehdokkaistamme. Äänestetään vahvaa suomalaista puoluetta Euroopassa. Ääni siis Kokoomukselle!

Illalla saamme jännittää niin Eurovaaleja, mutta myös jääkiekon MM-kisojen finaalia. Aiemmat tilastot lupailevat meille sieltäkin kultaa!

….

Kello 22.01 ja MM-lätkän erätauko

Kokoomus on jälleen Suomen suurin puolue ja historian ylivoimaisin ykkössija

Kokoomus on siis hetki sitten julkaistun Ylen ennusteen mukaan eurovaalien ykkönen ja jälleen Suomen suurin puolue nyt 20,3 prosentin kannatuksella. Paluu Suomen suurimmaksi puolueeksi ja puolueemme 100-vuotisen historian ylivoimaisin ykkössija vaaleissa. Se on kova tulos!

Demarien kannatus on sulamassa eduskuntavaaleista ja nyt toiseksi on nousemassa vihreät 15,7 prosentin kannatuksella. Demarien kannatus on enää 14,8 prosentia eikä tämä helpota yhtään Antti Rinteen tilannetta ja asemaa puolueensa johdossa eikä myöskään Säätytalolla. Ja kun neljänneksi suurin puolue on perussuomalaiset 14,1 prosentin kannatuksella niin se tarkoittaa sitä, että keskusta on vajonnut jo vain 13,7% kannatukseen ja Suomen viidenneksi suurimmaksi puolueeksi. Ehkäpä kepussa vielä mietitään sitäkin, että pitäisikö kansan tahtoa kuitenkin kunnioittaa ja mennä kotimaassakin oppositioon? Tilanne on katastrofaalinen ja tätä menoa keskusta kuihtuu puoluekentän kääpiöksi.

Onnea vielä meidän upea EU-trio eli Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa ja kiitos kaikille upeille ehdokkaillemme. Teitte upeaa työtä ja palautitte Kokoomuksen Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kiitos! Yhdessä!

Ja onnea myös vaalien äänikuningas Eero Heinäluoma! Huikea tulos ja jos komissaari SDP:stä tulee niin eipä ole epäselvyyttä kenelle se tehtävä kuuluu! Vahva kansan tuki ja pitkä ja monipuolinen kokemus ja osaaminen.

Nyt toisen erän pariin ja kohti Suomen maailmanmestaruutta!

Kommentit