Leijonille historian kolmas MM-kulta – Kokoomus vaalivoittoon historian ylivoimaisimmalla erolla muihin

Blogi, maanantaina 27.05.2019

Se oli sitten sellainen päivä! Onnea vielä Suomen Leijonat! Huikea taistelu Kanadaa vastaan ja jääkiekon Maailmanmestaruus! Se on siinä!

Kolme tai neljä nimeä nousee tämän joukkueen rivistä esiin. Ensinkin riihimäkeläinen päävalmentaja Jukka Jalonen. Midaksen kosketus, taito tehdä Joukkueita ja sitä kautta Jukalle jo uran kolmas maailmanmestaruus. Etsii maailmanlaajuisestikin vertaistaan! Nähdäänkö Jukka vielä NHL-seuraakin peräsimessä niin voisinpa veikata, että halutessaan nähdään.

Sitten Mörkö! Marko Anttila nousi täyteen yli kahden metrin mittaansa, kun sen aika oli. Ratkaisu peleissä ratkaisijana ja maaleja ja eilen finaalissa kaksi osumaa ja myös voittomaali. Ja sitten Kevin Lankinen sinivalkoisen maalin tolppien välissä. Häikäiseviä torjuntoja ja aika-ajoin nuorimies piti joukkuetta pystyssä. NHL:ssä ensi kaudella isoa roolia varmasti tarjolla Kevinillekin. Ja sitten nuoriherra, vasta 18-vuotias – Kaapo Kakko. Maaleja alkuun ja sitten tärkeää pelaamista läpi turnauksen. Onko siinä Suomen kiekkohistorian ensimmäinen pelaaja joka varataan NHL:ään nyt numerolla yksi! Uskon näin. Ja kun miehellä ikää nipin napin miehen ikä niin hänellä myös hyvät mahdollisuudet olla se suomalainen joka voittaa urallaan MM-kullan lisäksi, Stanley Cupin ja myös Olympiakullan! Voisiko sekin olla nyt tulevaisuudessa mahdollista? Uskon, että hyvinkin voi olla!

Ja tietenkin tämän mestaruuden voitti Jukka Jalosen rakentama joukkue! Joukkue! Niin kuin keväällä monet kerrat totesin niin totean nytkin, että vain yhdessä pärjätään ja menestytään! Onnea Leijonat!

Ja sitten ennen kiekkofinaalia saatiin se odotettu vaalivoitto sinisen joukkueelle myös vaaleissa. Eurovaaleissa Petteri Orpon johdolla Kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi ja teki sen vielä 100-vuotisen historian suurimmalla erolla muihin. Ylivoimaisesti suurin puolue ja tärkeä merkki Suomen kansalta siihen mihin täällä luotetaan!

Onnea siis Petteri ja Kokoomuksen joukkue ja erityisesti kolme nimeä sieltä! Sirpa Pietikäinen, Henna Virkkunen ja Petri Sarvamaa! Isot äänisaaliit ja tärkeille paikoille jatkoon! Ja esille täytyy nostaa myös huikean vaalituloksen tehnyt Aura Salla, josta tulemme myös varmasti vielä kuulemaan. Mahtava ura jo takana ja mitä vielä onkaan edessä? Tekijä ja osaaja!

Nyt kello 6.45 ja kohti Tammelaa ja Eerikkilän Urheiluopistoa. Hämeen Maakuntavaltuustoa johtamaan.

….

Kello 21.30 ja mökillä.

Tänään oli kunnia saada nuijia puheenjohtajana päätökseen uusi Hämeen Maakuntakaava. Harvinaisia juttuja ja mikä tärkeintä viitoittamassa rakkaan maakuntamme tietä kohti uutta vuosikymmentä. Isoja juttuja ja erityisen iloinen olin siihen maakuntavaltuuston valtuustonpuheenjohtajana, että hyväksyimme ison kaavan yksimielisesti. Tästä isoin kiitos kuuluu suuren työn vetäneelle ja tehneelle Pisan Heikille. Uuden maakuntakaavan kanssa voimme hyvin ja luottavaisina katsoa tulevaisuuteen.

Eerikkilässä on tehty myös upeaa työtä ja paikka on kehittynyt edelleen ja isoin askelin. Oli mukava kuulla miten Liesjärven ja Torronsuon Kansallispuistoille ”junailemani” perusparannus- ja laajennusrahat ovat aluetta parantaneet ja parantavat edelleen. Lisää siis elinvoimaa Tammelaan kahden kansallispuiston kuntaamme.

Illalla sitten Lopen kunnanhallituksen kokous. Isoja asioita sielläkin pöydällä ja myös kyläkoulujemme tilanne. Huolestuneena olen nyt seurannut miten meilläkin osaan luottamushenkilöitä on iskenyt käsittämätön halu ajaa kyläkouluja ahtaammalle ja osa näyttää haluavan jopa sulkea niitä. Itse toivon, että järki voittaa sillä tällaiselle kunnalle laadukkaat maalaiskoulut olisivat sellainen voimavara, että niistä olisimme ylpeitä vielä kymmenenkin vuoden päästä. Jos ne nyt kiinni ajetaan erilaisilla vänkäyksillä niin pahaa pelkään, että muuttotappion ja näivettymisen kierre vain pahenee. Toivottavasti koulupuolue vielä voittaa ja meitä löytyy ainakin keskustasta, kokoomuksesta ja perussuomalaisista joille myös kyläkoulut ovat osa elinvoimaista kouluverkkoa. Pitkästä aikaa olen harmissani ja pettynyt. Katsotaan ensi maanantaina mitä valtuusto sitten päättää.

Toivottavasti olen väärässä ja kyläkoulujen arvo ymmärretään eikä niiden alasajamisesta kuitenkaan olisi kyse. Pahaa pelkään.

Nyt vielä hetki huomisen työasioiden pariin ja hienolta näytti myös Kulta-Leijonien kotiinpaluukin. Ihanaa Leijonat Ihanaa!

Meidän Tiina Seppälä johti tänään parikin pykälää illan kh:ssa tehtävänsä jättävän puheenjohtajan sijaisena.

 

Kommentit