Hämeen Palokuntanuorilla hieno leiri Lopen Räyskälässä – Räyskälään mahtuisi paljon lisääkin

Blogi, keskiviikkona 05.07.2017

Hämeen Pelastusliitto siirsi palokuntanuorten leirinsä Lopen Räyskälään 39 Padasjoella vietetyn leirikesän jälkeen. Me toivotamme palokuntalaiset tervetulleiksi ja tällä viikolla Räyskälässä Panssariprikaatin leiri- ja harjoitusalueella vietetään ensimmäistä palokuntanuorten leiriä.

Itse lupauduin aikanaan ensimmäisen Lopen leirin suojelijaksi ja tänään oli kunnia saada vierailla leirillä. Lähes 300 leiriläistä ympäri Pirkanmaata sekä Kanta- että Päijät-Hämettä olivat rakentaneet hienon leirin lentokentän lähimetsään ja menoa ja vilskettä riitti. Aamulla ensin aamutoimet ja aamupala ja sitten hieno lipunnostoseremonia missä itsekin sain hieman lapsille ja nuorille puhua. Varmasti heille jokaiselle ikimuistoinen ja opettavainen leiri käynnissä ja toivottavasti moni saa läpi elämän kantavia taitoja vaikka eivät lopulta sitten ammattipalomiehiksi tai ensihoitajiksi päättyisikään.

Leirin johdon kanssa sain tutustua monipuolisesti leiriin ja näytti siltä, että kaikki olivat tyytyväisiä uuteen leiripaikkaan. Toivottavasti jatkossakin kaikki menee hyvin ja itse ehdotin, että Räyskälään voisi hakea myös seuraavaa valtakunnallistakin palokuntaleiriä eli vuoden 2022 leiriä. Paikkamme sopisi siihen hyvin ja vuoden 2021 Suviseurat tukisivat sitäkin hyvin kentän kehittämisen näkökulmasta. Räyskälä on ottanut nyt hyviä askelia eteenpäin ja itse toivon ja uskonkin, että alue tulee kehittymään hyvin jatkossakin monipuolisena tapahtumakeskuksena perinteisen lentotoiminnan lisäksi. Ja pian alue saa myös uusia asfaltoituja teitä ajokoulutusta varten ja muutenkin hyvät nosteet Räyskälällä.

Palokuntanuorten leiri jatkuu Lopella koko tämän viikon purkuleirin kanssa. Hauskaa leiriä kaikille ja opettavaisia hetkiä Räyskälässä!

Hieno lomapäivä ja paljon näin ja oppiakin sain! Tulta päin!

 

Kommentit