Häkkänen on ykkönen! Oikeusministeri Antti Häkkäsen kanssa Päijät-Hämeen kierroksella

Blogi, keskiviikkona 27.03.2019

Oikeusministeri Antti Häkkänen on ollut tämän vaalikauden ministereistä aikalainen ykkönen. Jos Petterin johdolla on talous saatu kuntoon niin Antti on kyllä tehnyt oikeusministerinä tehnyt sen mikä monelta edeltäjältä jäi vain puheentasolle. Rangaistuksia on tiukennettu, ja sakonmuunto palautettu jne. Kympin työtä! Ja ehdottomasti jatkoon.

Tänään Antin kanssa kiersin Päijät-Hämettä. Aamusta jo varhain Lahteen ja sieltä ja sitten Hartolaan. Väkeä hyvin liikkeellä ja mitä parhain tunnelma. Nyt tuntuu, että Kokoomuksen loppukiri on lähtenyt ns. lentoon. Usko ykköspaikasta on kova meillä ja myös tuntuu olevan kentällä. Monia tuntuu pelottavan ajatus vihervasemmistolaisesta Rinteen hallituksesta. Ja myönnän että niin pelottaa minuakin. Sen eteen teemme nyt työtä, että Kokoomus on vaalipäivänä Suomen suurin puolue ja Petteri Orposta tehdään maamme seuraava pääministeri.

Keskusteluissa tänään jälleen mm. Heinolan junayhteys Lahteen. Minä olen puhunut siitä Ilves-junan nimellä ja se kulkisi Heinola-Lahti-Orimattilan Henna -väliä ja tätä kautta pitäisi saada myös Vierumäki junaraiteen varteen. Keskusteluissa myös peruskoulun ryhmäkoot ja varhaiskasvatus ja myös valtion talous ja julkinen velka. Ja muutamassa keskustelussa myös poliittinen väkivalta mikä nyt näyttää tekevän tuloaan myös Suomeen. Myönnän, että uhkauksia tulee ja aika-ajoin kentällä tuntee olonsa turvattomaksi. Onneksi nyt viimeisestä minun uhkauksesta jo muutama kuukausi. Kovaksi menee ja pahaa pelkään, että ensimmäinen vakava tapaus ei ole kovinkaan kaukana. Toivottavasti ei.

Haluan vielä palata myös eiliseen Lasinmestareiden iltaani Riihimäellä. Kiitos ihanista viesteistä liittyen siihen ja myös viesteihin liittyen käsityöosaamisen ja taiteen asemaan Suomessa. Niin kuin olen ennenkin täällä kirjoittanut niin olen tämän kokonaisuuden parissa tehnyt työtä pitkään ja teen mielelläni jatkossakin. Nyt tarvitaan myös keinoja käsityöalan yrittäjien aseman vahvistamiseksi ja täällä esille nousee aina raskas verotus, byrokratian ja papereiden määrä ja muu vastaava. Tarvitaan malleja niin, että myös taiteen tekijöiden kannattaa teettää kaikki siihen liittyvä työ Suomessa. Myös alv:n alarajan nosto olisi sellainen keino mikä auttaisi yrittäjyyttä ja myös tuo meidän haluama paikallinen sopiminen. Tässä vain muutama keino mitä ajan asian ratkaisemiseksi. Ja onhan isossa roolissa myös meidän omat ostokäyttäytymiset ja muutkin. Ne lopulta ratkaisevat kivijalkakaupan ja myös suomalaisen tekemisen tulevaisuuden. Kymmenellä eurolla kun jokainen hankkisi ulkomaisen sijaan mieluummin kotimaista on se sitten tavaraa tai palvelua niin maahamme syntyisi noin 15 000 työpaikkaa tai turvaisimme vanhojen olemassaoloa. Järkivalintoja siis!

Minun kampanjastani löytyy mm. kotimaista kauraryyniä, mutta myös taitelija Jukka Rintalan uniikki Heinonen 2019 -kahvimuki. Niitä saatte hankittua mm. Riihimäen Kokoomuskahvilalta ja myös perjantaina avattavalla Lopen Timon Pieneltä Kahvilalta.

….

Illalla vielä Hausjärven kunnan suuri Vaalipaneeli. Hyvää keskustelua sielläkin. Hausjärvellä puhutti mm. Hämeen tiet ja päärata, mutta myös koulutus. Tuttuja teemoja ja myös metsistä ja maalaisjärjen ilmastopolitiikasta pääsin puhumaan. Nyt jo kotona. Kello 20.41 eli 15 tunnin päivä tänään.

Kiitos vielä Antti kierroksesta ja iso kiitos teille kaikille päiväsaikana juttusilla käynneille. Yhdessä teemme kovimman tuloksen ja myös sen pääministerin Petteristä. Ja iso kiitos myös kaikkien tilaisuuksien kokoomuslaisille järjestäjille ja tiimistäni Lillille mukana olosta.

Huomenna matka jatkuu!

Kommentit