Eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston Timo Heinonen: ”Eletään niin kuin puhutaan. Jätteistä tehdyllä MyDieselillä oman auton päästöt putoavat jopa 90%”

Uutiset, perjantaina 12.04.2019

Kokoomuksen kansanedustaja ja eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäsen Timo Heinonen kannustaa diesel-autojen omistajia tekemään ympäristötekoja myös autojaan tankatessaan. Olemassa olevaan diesel-autoon, kun tankkaa kotimaista 100% jätteistä ja tähteistä tehtyä Nesteen MyDieseliä auton hiilidioksidipäästöt putoavat jopa 90% pienemmiksi.

-Vanhakin diesel-auto on ihan eri peli ympäristön näkökulmasta, kun tankin täyttää MyDieselillä. Uskallan tätä näin mainostaa kun kyse on meidän yhteisestä valtion isosti omistamasta Nesteestä. Auto on jopa pienempipäästöinen kuin sähköauto, kun huomioidaan nykyinen maamme sähköntuotannon mix, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen on tehnyt pitkään työtä liikenneasioiden parissa myös mm. teiden korjausvelka-asioiden parissa.

-Pitää muistaa, että jatkossakin ihmisistä valtaosa joutuu käyttämään omaa autoa ja se pitää olla koko maassa mahdollista. Mutta myös tavara esimerkiksi kauppoihin kulkee jatkossakin teitä pitkin ja myös puut metsästä. Siksi on tärkeä, että pidämme teistämme parempaa huolta ja laitamme niitä nyt kuntoon, toteaa Heinonen ja pitää tärkeänä, että korjausvelkaohjelman jatkorahoitus taataan myös alkavalla kaudella.

-Myös teiden talvikunnossa pitoa pitää tehostaa ja parantaa. Hyvä ja kunnossa oleva tieverkko on elinehto elävälle ja elinvoimaiselle Suomelle, toteaa Heinonen ja alleviivaa, että nämä myös tukevat pääradankin elinvoimaa. Poikittaisliikenne tulee kulkemaan teitä joka tapauksessa.

Heinonen sanoo Nesteen MyDieselin olevan erinomainen esimerkki maalaisjärjen ilmastopolitiikasta. Nykyiset autotkin voidaan näin saada ympäristöystävällisemmiksi.

-Nyt pitäisi vain verotus kääntää niin, että tällainen ympäristöystävällisempi diesel olisi nykyisen hinnan sijaan jonkun verran ”mustaa dieseliä” edullisempaa eikä päinvastoin kuten nyt, toteaa Heinonen.

Heinonen on maalaisjärjen ilmastopolitiikan tekona esittänyt myös autoverosta luopumista ja näin autokannan uudistamista entistä vähäpäästöisemmäksi.

-Neljässä viidessä vuodessa porrastaen voisimme hyvin luopua autoverosta. Se olisi ilmastoteko, kun autot uusiutuisivat ja olisihan ne myös turvallisempia, muistuttaa Heinonen.

Kommentit