Kansanedustaja Timo Heinonen: Varhaiskasvatus ja peruskoulu tarvitsevat lisää resursseja

Uutiset, perjantaina 12.04.2019

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen haluaa tulevan eduskunnan panostavan lisää varhaiskasvatukseen ja peruskouluun. Monet toisenasteen haasteista olisi Heinosen mukaan hoidettavissa mahdollisimman varhaisella puuttumisella. Heinonen vahvistaisikin jo varhaiskasvatusta, mutta myös peruskoulua.

-Varhaiskasvatuksessa pitää olla riittävät resurssit siihen, että jo pienet lapset saavat tarvitsemansa tuen ja avun. On tärkeä vahvistaa sitä, että ryhmäkoot ovat kohtuullisia ja varhaiskasvatuksen ammattilaisilla näin aikaa jokaiselle lapselle. Itse olisin valmis myös purkamaan subjektiivisen varhaiskasvatuksen rajauksen. Näin on jo moni kunta ja kaupunki tehnyt ja rajauksesta on enemmän haittaa kuin hyötyä, toteaa Timo Heinonen, joka on itsekin koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja toimi ennen kansanedustajuuttaan luokanopettajana ja erityisopettajana.

Kansanedustaja Timo Heinonen sai vastaanottaa kampanjakiertueellaan Hämeenlinnassa keskiviikkona 10.4.2019 myös upean akvarellin itsestään.

Heinonen toteaa kouluista tulevan myös yhä enemmän huolestuneita viestejä opettajilta siitä, että ryhmäkoot ovat liian suuria ja riittävästi aikaa ei ole kaikille niille oppilaille, jotka tarvitsevansa eritasoista lisätukea.

-Olisi tärkeä tehdä lainsäädäntö siihen, että opetusryhmän kokoa rajattaisiin sen mukaan miten monta eritasoisen lisätukea tarvitsevaa oppilasta luokassa on. Pienempikin ryhmä voi olla hyvinkin haastava ja tarve silloin lisäresurssille pitäisi olla laissa, ehdottaa Heinonen.

Timo Heinonen uskoo, että tätä kautta olisi korjattavissa monia sellaisia tulevien vuosien haasteita joita nyt esimerkiksi ammatillisessa koulutuksessa kohdataan. Peruskoulussa pitäisi saada vahvemmat ja paremmat perustaidot jatko-opintoja varten.

-Uskon, että tämä olisi tehokkaampaa kuin demareiden tarjoama toisenasteen koulutupakko. Kannettu oppilas ei koulussa pysy, mutta kun saamme perusasiat opinpolulla kuntoon niin uskon, että monen opinnot luistavat paljon paremmin. Toki tarvitsemme myös lisää resursseja toiselle asteelle ammatilliseen koulutukseen ja lukioihinkin. Esimerkiksi lähiopetuksen määrää ammattikouluissa pitää lisätä, muistuttaa ja vaatii Heinonen.

Tagit: peruskoulu, vaka,

Kommentit