Anna sen soida, anna sen soida – Hyvää Adventtia ja Hoosiannan päivää

Blogi, sunnuntaina 01.12.2019

Hyvää joulukuutta ja hyvää adventin aikaa!

Lopen kaunis kirkko eilen Kaaderilaulajien konsertissa. Tänään illalla laulamme siellä Hoosiannaa!

Tänään Suomen kirkoissa lautetaan jälleen Hoosiannaa ja annetaan sen soida jatkossakin.

Palautetta on teiltä tullut runsaasti näiden uutisten jälkeen missä vuoron perään ollaan oltu kieltämässä tai ainakin rajoittamassa suomalaisia perinteitä. Itse olen näissä kyllä ehdottoman tarkka ja tiukka ja minusta suvaitsevaisuuskaan ei sitä vaadi eikä tarkoita tai edellytä, että luopuisimme omista perinteistämme. Niitä pitää puolustaa ja myös vaalia.

Kirjoitin aiheesta jokin aika sitten laajemmin myös täällä blogissani eli se kirjoitus löytyy tuolta marraskuulta, jos ette sitä ole lukeneet.

Kirje Ylen arkistosta millä demarit pakottivat aikanaan pääministeri Anneli Jäätteenmäen eroamaan.

Tänään mielenkiintoinen päivä. Keskusta pohtii pääministerin asemaa ja luottamusta ja myös varmasti vaihtoakin. Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni vieraili tänään Lopellakin ja iltapäivällä hänen on päätettävä hyväksyykö ja kuittaako hän ja tämän myötä myös keskusta pääministeri Antti Rinteen toimet ja toilailut. Voi hyvin olla, että keskusta Rinteen toimet antaa anteeksi ja näin hyväksyy, mutta vaatii luottamuksensa hintana Rinteeltä lisää jotain. Mitä se voisi olla niin todennäköisesti lisää panostuksia maakuntiin ja maaseudulle ja toivottavasti myös verotukseen. Ja jos ei hyväksy niin silloin alkavalla viikolla maa saa vähintään uuden pääministerin. Sille paikalle tämän myötä nousisi todennäköisesti Sanna Marin tai sitten Antti Lindtman.

Eräs kokenut keskustakonkari joskus totesi, että ”niin syvästi ei pidä koskaan suuttua, että ei muistaisi kostaa”. Osa keskustalaisista ei todellakaan ole vieläkään unohtanut sitä mitä SDP Jouni Backmanin johdolla teki Anneli Jäätteenmäelle. Demarit pakottivat oheilla kirjeellä keskustaa vaihtamaan pääministerin. Palauttaako kepu nyt kirjeen hieman päivitettynä takaisin demareille?

Niin ja pian 10 vuotta täyttävä YouTube-kanavani uudistui myös tällä viikolla EduskuntaTV:ksi. Uutena toimittajana ja juontajana aloitti Elisa Hyvärinen. Pari kertaa viikossa näitä pidempiä ja aina silloin tällöin muutakin. Tässä ensimmäinen jakso:

Kello 20.02.

Kotikirkossa illalla kaikui Hoosianna! Hieno tunnelma ja tärkeä hetki. Sitä ennen Lopen kunnantalon eli Olavin Linnan 40-vuotisjuhlat ja Joulukuusen kynttilöiden sytytys. Sieltä se joulu tulee.

Mutta päivä tänään siis Lempäälässä. Ideaparkin syntymäpäivät ja LFT:n salibandyä. Hauska päivä. Nyt saunaan ja huomenna metsälle.

Kommentit