X Marsalkka Mannerheimin Hirvijahti – Metsästäjäperintöä vaalien tutuilla jahtimailla

Blogi, tiistaina 09.11.2021

Vuonna 2012 aloitimme uuden perinteen. Marsalkka Mannerheimin Hirvijahti syntyi ideastani ryhtyä vaalimaan Suomen Marsalkka Mannerheimin metsästäjäperintöä. Sakon Kari Kupariselle ajatuksestani ensin kerroin ja sitä kautta idea eteni ja nyt jo kymmenen vuoden ajan olemme Sakon johdolla pitäneet yllä ja kunnioittaneet suuren suomalaisen metsästäjäperintöä.

Sain silloin aikanaan Mannerheimin suvun vanhimmalta kreivi Gustav Mannerheimiltä luvan Mannerheimin nimen käyttämiseen. Tuo kirje on upea ja kappale tätä historiaa. Liitän sen tänään ensi kertaa tänne näkyviin.

Eilen illalla jo Vanajanlinnalla söimme juhlaillallisen. Samassa upeassa metsästyslinnassa ja pöydissä, joissa myös Mannerheim aikanaan istui ja jahteihin kävi. Ja sieltä sitten tänään aamulla aikainen lähtö Kytäjälle. Kytäjä oli myös Mannerheimille tuttu paikka ja siellä hän aikakirjojen mukaan kävi ainakin jänisjahdissa. Me olimme tänään metsän suurimpien kruunupäiden hirvien ja peura-armeijan perässä ja hieno jahtipäivä olikin. Metsän Tapio antoikin jälleen antejaan.

Lämmin kiitos vielä Sakolle ja Raimo Karjalaiselle arvokkaan perinteen ylläpitämisestä. Työstä, jolla on arvoja. Oli kunnia ja ilo saada olla tässä juhlajahdissa mukana ja pidämme huolen, että perinne jatkuu tulevaisuudessakin.

Nyt jo kotona ja kotimatkalla meinasimme vielä yhden sarvipään kaataa autolla, niin ja aamulla näimme myös suden jolkottelemassa Tervakoskella moottorien aidan takana. Niitäkin piisaa.

Kommentit