Aluevaalit OmaHäme 2022 -kiertue käyntiin – Hämeenlinna, Janakkala ja Riihimäki avauskiertueen kohteina

Blogi, lauantaina 11.12.2021

Kuluva viikko siis toi julki myös minun aluevaaliehdokkuuteni. Ja tästä siis homma lähtenyt nyt käyntiin ja innolla mennään kohti tammikuun aluevaaleja. Palautetta on tullut todella paljon ja paljon myös kannustusta. On ollut upea huomata, että niin Forssasta kuin koko Lounais-Hämeen alueelta ehdokkuuttani toivottiin ja odotettiin ja myös Hämeenlinnan ja Riihimäenkin seuduilla. Palautteenne on antanut lisää vaan intoa kohti vaaleja. En todellakaan aio katsella sivusta.

Aluevaalien ehdokassitoumus jätetty tänään Kokoomuksen varapuheenjohtaja Elina Valtoselle. En siis aio katsoa sivusta ja vaan innolla ollaan mukana! Yhdessä ja yhteistyöllä!

Tänään puolueemme varapuheenjohtaja Elina Valtonen oli avaamassa aluevaalikampanjointia. Elinan kanssa tänään ensin Hämeenlinnan Reskalla ja sitten Janakkalan Turengissa ja triplan päätös Riihimäelle Laurellille. Väkeä kivasti liikkeellä ja keskustelut vilkkaita. Aiheet hieman erilaisia kaikissa kolmessa eri paikassa, mutta kyllä aika isosti nyt puhutti jokaisessa yhteisesti vanhustenhoidon koko ajan paheneva tilanne ja myös alati pitenevät lääkärijonot. Myös sote-palveluiden tasapuolisuus ja yhdenmukaisuus nousi esille ja myös huoli Kela-korvausten leikkauksista tai jopa järjestelmän alasajosta. Myös palvelusetelien käytön laajentamista monet nostivat esille ja se onkin lähipalveluiden lisäksi yksi oman kampanjani kulmakiviä. Otetaan siis palveluseteli 100% käyttöön ja näin kaikki osaaminen ja tekevät kädet Hämeessä.

Janakkalassa puhutti myös soteen liittymättömät aiheet kuten teiden kunto ja työni maalaiskuntienkin teiden eteen. Myös eilinen HX-hankkeen päätös nousi esille ja kiitosta tuli siitä, että valinta kohdistui Yhdysvaltain F-35 -hävittäjään. Voin sen sanoa, että kone dominoi kilpailua kaikilla osa-alueilla. Vaihtoehtoja ei kilpailun edetessä käytännössä ollut kuin yksi.

Riihimäellä vielä keskusteluissa pääradan haasteet ja korjaustöiden takkuaminen. Ja kyllä täällä Kanta-Hämeessä yhä useampi ihmettelee nykyhallituksen halua ajaa kuin käärmettä pyssyyn tätä Hämeenlinnan ja Riihimäen ohittavaa ohitusrataa. Se hulluttelu pitäisi nyt viheltää kiireellä poikki, sillä tämä homma on jo maksanut valtavasti ja samaan aikaan olemme menettäneet monet mahdollisuudet EU:n isojen liikennehankkeiden hakukierroksiin.

Mutta olipahan erinomaisen hieno päivä. Ja aamulla vielä kävimme Hattulan Ellen Rydbeckin Suontaan Kartanon Joulumarkkinoilla. Viime vuonna tapahtuma koronan takia peruuntui, mutta nyt upeassa paikassa päästiin järjestämään todella hieno tapahtuma. Kiitos Ellen! Ja kiitos Elinalle kiertueemme vauhdittamisesta.

Nyt Helsinkiin ja Hartwall Areena! Salibandyn MM-finaalia kohden!

Ville Lastikka! Ei muuta kuin verkot töttörölle!

….

Kello 22.13 ja kotona. Kierros päätökseen ja päivä sai harmillisen päätöksen, kun salibandyn MM-finaali päättyi täydessä Helsinki Areenassa ruotsalaisten maalin voittoon. Mutta upea oli hetki, kun Lopen LFT:n kasvatti Ville Lastikka palkittiin koko maailmanmestaruusturnauksen arvokkaimpana pelaajana. Kova tunnustus ja todellakin ansaittua!

 

Kommentit