148 kauppaa liikaa – Venäläisomistukset tulisi kieltää kokonaan ainakin Putin hallinnon ajaksi

Blogi, keskiviikkona 15.05.2024

Iltalehti kertoi eilen (13.5.2024), että…

Venäläisten Suomessa tekemien kiinteistökauppojen määrä laski viime vuonna huomattavasti edellisvuodesta.

Hyvä näin, mutta jutun jatkossa kerrottiin, että viime vuonna venäläiset hakivat kuitenkin kiinteistöjen ostolupaa kuitenkin 151 kertaa puolustusministeriöstä ja vain kolmessa tapauksessa Plm päätyi estämään kaupanteon. Venäläiset siis onnistuivat ostamaan jälleen 148 kiinteistöä lisää Suomesta.

Putin Venäjän hyökätessä Ukrainaan eli vuonna 2022 venäläiset hakivat lupaan kiinteistökaupoille Suomesta peräti 275 kertaa ja vain kaksi hylättiin. Sotaa ennen vuonna 2021 hakemuksia jätettiin 124 kappaletta. Siis samaan aikaan, kun Venäjä tuhoaa Ukrainaa ja sen koteja ja taloja ja tappaa ihmisiä, niin venäläiset hankkivat meiltä itselleen kiinteistöjä.

Silloin se on ankka.

Lakia hankinnoista olemme kiristäneet mm. viime vuonna, mutta määrät ovat edelleen suuria. Kirjoitin täällä eilen venäläisten kiinteistökauppojen yhtäläisyyksistä venäläisten toimii Krimillä ennen sen valloittamista.

Jos se kävelee kuin ankka, ja ääntelee kuin ankka, se on ankka.

Kauppa näyttää siis jatkuvan ja niin myös Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa. Minusta nyt olisi aika sanoa, että ”nyt tämä riittää”. Kiinteistökauppa venäläisten kanssa tulisi lopettaa kokonaan. Jos tälle pitää joku peruste hakea, niin olkoot siihen enemmän kuin riittävä maan hyökkäyssota Ukrainaan. Venäjän kansa voi tämä hulluuden lopettaa, mutta sen pitää se myös haluta tehdä.

Samaan aikaan pitää Helsinki Areenan eli Hartwall Areenan kohdalla edetä seuraavaan vaiheeseen. Näyttää selvältä, että Venäjän hyökkäyssotaa rahoittavat ja kannattavat oligarkit eivät ole halukkaita areenaa myymään ja silloin on toimittava toisin. Hartwall Areena tulee nyt pakkolunastaa- tehdä tarvittavat päätökset – niin ulkoministeriössä ja Helsingin kaupungissa ja jos tarvitaan, niin lainsäädäntömuutokset myös eduskunnassa. Sama koskee myös muita vastaavia venäläisoligarkien omistuksia Suomessa.

Nyt riittää.

….

Kello 16.49 ja eduskunnassa työpäivä jatkuu. Tänään aamusta ensin puolustusministeri Antti Häkkäsen tapaaminen montussa ja esillä esitys asevelvollisuuden muutoksista, jotka tukevat rajaturvallisuuden ylläpitämistä.

Tällä hetkellähän reserviin kuuluvia asevelvollisia on mahdollista määrätä nopeutetulla menettelyllä ainoastaan sellaiseen kertausharjoitukseen, jonka tarkoitus on sotilaallisen valmiuden kohottaminen. Nyt tehtävä uusi kertausharjoitusperuste olisi tarkoitettu tilanteisiin, jossa rajaturvallisuus on vakavasti vaarantunut. Tällaisia tilanteita voisivat olla esimerkiksi hybridiuhkista johtuva erittäin nopeasti kehittyvä rajaturvallisuuden häiriö laajamittaisen välineellistetyn maahantulon – hybridihyökkäyksen – muodossa taikka esimerkiksi suuronnettomuudesta tai pandemiasta johtuva valtakunnan rajan tehostettua valvontaa edellyttävä tilanne.

Päivällä myöhemmin esitellyn ehdotuksen mukaan laki sallisi jatkossa rajajoukkoihin sijoitettujen reserviläisten kertausharjoitukseen määräämisen nykyistä laissa säädettyä kolmea kuukautta nopeammin. Esitys koskee siten vain pientä osaa reserviläisistä eli rajajoukkoihin sijoitettuja reserviläisiä.

Rajajoukkojen reserviin kuuluvia asevelvollisia voitaisiin käyttää siis jatkossa rajavartiomiehen välittömässä ohjauksessa ja valvonnassa esimerkiksi rajojen valvonnassa aistivalvonta- ja partiointitehtävissä, vartiointi-, opastus- ja liikenteenohjaustehtävissä sekä erilaisissa tukitehtävissä, kuten kuljetustehtävissä tai johtamisjärjestelmäverkkojen ylläpidossa.

Ensi viikolla tavoite saada eduskuntaan sitten seuraava ja vielä isompi esitys eli nyt kevään aikana valmisteltu rajan poikkeuslakikokonaisuus. Tehtävää siis tässä riittää.

Tänään myös Hämeen Kokoomuksen piiritoimiston väki eduskunnassa vierailulla. Lounaalla keskusteluissa politiikan ajankohtaiset ja myös tulevat EU-vaalit ja myös kuntavaalitkin ja sen jälkeen vielä pieni kierros talolla ennen välikysymyskeskustelua.

Mutta eduskunnassa jatkuu nyt välikysymyskeskustelu taloudesta. Silläkin saralla tehtävää riittää.

 

 

Kommentit