Ystävyyttä yli rajojen – #ystävyyttäylirajojen #asennematka ja #partioscout

Blogi, maanantaina 16.03.2015
11010008_10153181334976670_5419798642665155381_n

Ystävyys ei tunne rajoja. Annoin partiolaisten haastaa itseni jakamaan kuvan rajat ylittävästä ystävyydestä. Tässä kuvassa olen vasemmistoliiton kansanedustajan Aino-Kaisa Pekosen kanssa eduskunnassa. Tulemme politiikan kentän eri laidoilta, mutta se ei ystävyyttä haittaa eikä arvostusta ja kunnioitustakaan. #ystävyyttäylirajojen #asennematka #partioscout

Annoin partiolaisten haastaa itseni jakamaan kuvan rajat ylittävästä ystävyydestä Rasisminvastaisella viikolla. Tässä kuvassa olen eduskunnassa hyvän ystäväni Aino-Kaisa Pekosen kanssa. Tulemme politiikan kentän eri laidoilta, mutta hyviä ystäviä siitä huolimatta. Minulla on paljon ystäviä jotka olisivat sopineet tähän kampanjaan. Rajoja on siis rikottu ja ystävissäni on eri ihonvärejä, eri kansallisuuksia, eri kieliä, maahanmuuttajia, kehitysvammaisia ja paljon erilaisuutta, mutta samanarvoisuutta. Rajat eivät sitä estä ystävyyttä. Jaa sinäkin tällä viikolla turpo pohjaoma ystävyysmuistosi!

Rasisminvastaista viikkoa vietetään vuosittain näin maaliskuussa viikolla 12. Viikko huipentuu YK:n rasisminvastaiseen päivään 21.3., joka sai alkunsa, kun 69 rauhanomaista rotuerottelun vastaista mielenosoittajaa kuoli poliisin luoteihin Etelä-Afrikassa 1960. Nykyään kyseisellä viikolla otetaan kantaa ympäri maailman yhdenvertaisuuden ja moninaisuuden puolesta.

Aikanaan opettajana yksi ohje ja neuvo oppilailleni oli lyhyt ja ytimekäs: Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Kello 20.58 ja kotona. Tänään pitkä kiertuepäivä mikä vei aamusta Renkoon ja sieltä Hämeenlinnan keskustaan ja iltapäivällä Janakkalan Tervakoskelle kaupoille ja illansuuksi vielä Riihimäelle. Mainoksia jakoon kaupoilla ja monta mukavaa tuokiota keskusteluja niin Rengossa, Hämeenlinnassa, Turengissa kuin Riihimäelläkin. Nämä ovat juuri niitä kampanjapäiviä joita olen erityisesti odottanut. Saa mennä ja nähdä ihmisiä ja jutella kaikessa rauhassa.

Riihimäen Vaalikahvilan suosio myös näyttää jatkuvan. Tänäänkin koko päivän hyviä väkeä liikkeellä ja hauska huomata, että useampikin tulee uudestaan ja lisäkysymysten kanssa. Ja tänään myös jälleen muutama kertoi päätyneensä vaalikoneen ja kahvilakeskustelumme jälkeen myös äänestämään minua. Ennen ei näin avoimesti sitä ole minulle ainakaan kerrottu ja se hieman muuten hämmentää.

Tällä viikolla edessä isoja juttuja vielä. Huomenna Riihimäen seudun suurin vaalikeskustelu ja hieno päästä siihen mukaan. Keskustelussa varmasti meidän talousalueenkin asiat ja keskustelun puheenjohtajana Aamupostin uusi päätoimittaja Laura Liski. Ja keskiviikkona sitten Riihimäen Kokoomuskahvilalla Ulko- ja turvallisuuspolitiikan ilta. Pidän puheen aiheesta kello 18.30 ja sen jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan liittyen. Ja monta muutama tilaisuutta ja tapahtumaa tulossa. Täältä sivuiltani ne löytyvät helpoimmin tuolta Kalenteri-sivun takaan. Kurkatkaa sieltä.

Tänään myös julkaistiin jokaviikkoiseen tapaan uusi jakso Politiikan Värisuorasta. Netti-tv:ssä tällä kertaa keskustelemme myös turvallisuudesta ja ulkopolitiikasta. Tällä viikolla jatkuu myös Politiikan Värisuoran live-keskustelut. Keskiviikkona 18.3.2015 klo 16.30-17.30 Cafe Emiliassa Reskalla keskustelemassa kanssani tutut värisuoralaiset eli Tarja Filatov ja Aino-Kaisa Pekonen.

politiikan värisuora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ja tässä myös aiemmat Netti-tv:n Politiikan Värisuorat. Ja lisää tulee joka maanantai.

 

Kommentit