Yritysvierailupäivä Lounais-Hämeessä – Timo Heinonen tutustui Parman ja Fenestran tehtaisiin

Uutiset, perjantaina 27.08.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen vierailee kymmenissä eri alojen yrityksissä vuosittain ja elokuussa vuorossa oli Lounais-Hämeessä ja Forssassa tehdastoimintaa pyörittävät Parma Oy ja Fenestran ikkunatehdas. Tavoitteena vierailuilla on saada ensi käden tietoa yritystoiminnan tilasta Suomessa, haasteista sekä johdossa että työntekijäpuolella.

– Erityisesti tällä kertaa sain hyvin tietoa siitä, miten maamme elvytystoimet taantumassa ovat tehonneet yritystasolla. Tämänkin päivän perusteella täytyy todeta, että hyvin ovat tehonneet. Vaikka ikäviltä irtisanomisilta ja lomautuksilta ei ole vältytty, työ on jatkunut ja nyt kasvun trendi alkaa jo näkyä. Tämänkin vuoksi yrityksissä kiiteltiin rakentamisen elvytystoimia, kertoi Timo Heinonen tunnelmia tehtailta.

Kahdellatoista paikkakunnalla toimiva Parma Oy on Suomen johtava betonin valmisosien valmistaja Suomessa. Forssassakin pitkän historian omaava yritys tekee mm. julkisivujen betonielementtejä, ontelolaattoja ja Suomen raideliikenteen tarpeisiin myös ratapölkkyjä. Yhteensä yritys työllistää yli 800 henkeä, joista noin neljäsosa työskentelee Forssan tehtaalla.

Päivän toinen yritysvierailu suuntautui Fenestra Oy:n Forssan tuotantoyksikköön, jossa valmistetaan ikkunoita sekä yksityisen rakentamisen että julkisten tilojen käyttöön. Parma Oy:n naapurissa vielä muutama vuosi sitten toiminut Fenestra on muuttanut upouusiin tiloihin Forssassa ja nyt tehtaalla keskitytään erityisesti ikkunoiden kokoonpanoon. Ympäri Suomea Fenestra työllistää yli 700 henkeä.

– Erittäin mielenkiintoiset vierailut ja päivä kaiken kaikkiaan. Suomalaisissa yrityksissä luotetaan nyt vahvasti tulevaisuuteen ja panostetaan kotimaiseen osaamiseen ja tekemiseen, kiitteli Heinonen päivän jälkeen.

Kommentit