Timo Heinonen suoritti metsästäjätutkinnon – ”Aselain uudistuksessa turvattava vastuullinen harrastaminen”

Uutiset, sunnuntaina 29.08.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen osallistui elokuun lopussa kaksipäiväiselle metsästäjäkurssille. Kauppalehden, Suomen Metsästäjämuseon ja Sakon järjestämä nyt jo 11. metsästäjäkurssi keräsi salin täyteen väkeä ja toinen päivä harjoiteltiin asioita käytännössä Lopen Ampumaurheilukeskuksessa.

– Olen pitkään haaveillut kurssin käymisestä ja nyt siihen löytyi aikaa ja sopiva koulutuskin, kertoi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi luonnon olleen aina sydäntä lähellä ja metsästäjätutkinnon ja mm. riistanhoidon tätä kautta täydentävän harrastusta hyvin.

– On tärkeää, että mm. hirvikantaa pidetään kurissa ja myös suurpetoja. Hyvin iso osa tätä työtä on myös riistakannoista huolenpitäminen. Riistapellot ja ruokinta on iso osa mm. kauriiden selviytymistä läpi talvien.

Heinoselle luonto ja myös riistaeläimet ovat tulleet vuosien mittaan tutuiksi ja nyt tulevalle syksylle hän toivoisi löytyvän ainakin yhdeksi illaksi aikaa vaikkapa peurakytikselle.

– Ammuin lauantaina jo harjoittelussa ns. vanhan ajan hirvimerkin, mutta virallinen huomattavasti tätä helpompi ammuntamerkki pitää vielä suorittaa, kertoi Heinonen ja nauroi itsekin yllättyneensä sekä kivääri, että haulikon ammuntataidoistaan.

– Seitsemän kiekkoa kymmenestä skeetissä oli minusta ihan kelpo avaus, nauroi Heinonen.

Aselain uudistaminen puhutti kurssilla

Heinosen lisäksi Kurssi 11:lle osallistui lähes 30 metsälle haluavaa. Kahden päivän aikana esillä olikin vahvasti myös aselain uudistaminen.

– Tottakai tämä nousi keskusteluissa esille ja tämä kurssi oli minulle ainakin tärkeä osa tämän lain ”käsittelyä”. Sain konkreettista tietoa missä metsämiesten keskuudessa mennään ja kyllä käsitykseni vain vahvistuivat, totesi Heinonen.

Heinonen sanoi oman kantansa aselain uudistamisessa olleen ennen ja nyt entistä vahvemmin se, että uudellakaan lailla ei saada arvokkaasta harrastuksesta tehdä liian vaikeaa ja mahdotonta.

– Kyllä peruslähtökohta tässäkin pitää olla se, että metsämies on rehellinen ja hyvä toimija niin kauan kuin toisin todistetaan ja näytetään. Nyt on välillä tuntunut siltä, että tämän lain uudistamisessa lähtökohta on ollut juuri toisinpäin. Metsämies on aina lähtökohtaisesti paha ja vaarallinen ja jos näin ei ole niin se pitää todistaa, pyöritteli Heinonen lain problematiikkaa.

– Itse kannatan ehdottomasti sitä, että säädökset mm. aseen hankinnasta, kuljettamisesta ja säilyttämisestä ovat riittävän tiukat, mutta älyttömyyksiin ei tässä saa mennä. Ja esimerkiksi pakkojäsenyydet yms. ovat kyllä jostain muualta kuin tästä päivästä, totesi Heinonen.

Heinonen lupasi viedä tämänkin joukon ja kurssin kouluttajien terveiset eduskuntaan erityisesti hallintovaliokuntaan missä lakiesitys on paraikaa käsittelyssä.

Kommentit