Yritysvierailujen sarja käyntiin Päijät-Hämeestä – KalusteMuovi Virtala ensimmäinen tämän vuoden vierailukohde.

Blogi, keskiviikkona 07.01.2015

Niin ne lomapäivät sitten menivät ja joulunpyhiä lukuunottamatta kipeänä, mutta hyvähän oli hiljaisina päivinä sairastaa. Tänään sitten taas arki täydellä tempolla käyntiin. Aamusta autonnokka Riihimäen ja Hollolan kautta Lahteen. Siellä tänään kuukausimarkkinapäivä ja minulla yritysvierailu KalusteMuovi Virtalaan. Perheyrityksen perustajan ja omistajan Jouko Virtalan kanssa tapasimme yhteisen hevosharrastuksemme parissa ja sovimme visiitin tehtaalle. Näin sitten KalusteMuovi Virtala sai avata tämän uuden vuoden yritysvierailujeni sarjan. Aika monta firmaa on jo sovittu kalenteriin talveksi ja lisää kevääksi ja myös monta kuntapuolenkin yksikköä kouluista päiväkoteihin ja palvelukeskuksista sairaaloihin. Sieltä se paras tieto arjesta saadaan niin kuin tänään KalusteMuovi Virtalasta. Ensin tutustuminen 30-vuotiaan yrityksen ensimmäiseen tuotantohalliin ja sitten kahvin jälkeen toiseen. Ja vielä tämän vuoden aikana yritys tavoittelee kasvua ja kolmattakin suurta tuotantohallia. Tällaisia yrityksiä nyt tarvitaan. Kasvua haetaan rohkeastikin ja yksi hyvä esimerkki lähes 100 000 euron muovisorvin hankinta muutama vuosi sitten kun tarvittavalle osalle ei löytynyt kiinnostunutta alihankkijaa. Nyt kone on tehty pysähtymättä oliko se kolme vuotta sellaisia lähikuultavia muovitappeja ja tekee jatkossakin. Investointi siis tuonut itsensä jo monta kertaa takaisin ja tuo jatkossakin.

Virtalan tehtaalla nyt töissö 12 henkeä ja kovalla tahdilla yritys teki mitä erilaisempia ja erikoisempia muovi- ja akryyliosia niin myyntitelineisiin, ravikärryihin kuin moottoriveneiden ikkunoiksi ja ties mihin. Tukijalkoja siis monta eikä yhden kortin varaan ole yrityksen menestystä jatkossakaan laskettu. Ja hauska oli huomata, että firman perustaja edelleen kehitteli koko ajan myös uusia työstökoneita ja uuneja erilaisten muovituotteiden valmistukseen. Korkeasta osaamisesta ja kehityksen mukana pysymisestä siis huolehditaan koko ajan.

Merkille pantavaa oli myös firman kannustimet työntekijöilleen ja kuulemma malliin ovat tyytyväisiä niin työntekijät kuin perhefirman toimiva johtokin. Sitoutumisentaso näkyy pitkinä työurina ja vähäisinä poissaoloina. Tällaisia esimerkkejä me tarvitsemme lisää ja joustoa puolin jos toisinkin. Sillä vain menestyvä yritys työllistää.

Jouko Virtalalta sain tänään eriomaisen koosteen toimivan yrityksen haasteista ja toiveista. Listalla tuttuja juttuja oppisopimuskoulutuksen kehittämisestä kuin myös yritysverotuksenkin kehittämisestä. Hyviä malleja löytyy meiltä menneiltä vuosilta ja nyt myös Virosta ja monesta muustakin Euroopan maasta. Ja toiveina myös se, että ratkaisuja ja päätöksiä tehtäisiin ja niissä pysyttäisiin. Tämä tuntuu nyt olevan se aikalailla yleinen viesti vähän yhteiskunnan jokasektorilta. Ja olen samaa mieltä. Nyt tarvitaan päätöksiä ja vaikeitakin päätöksiä, että tämä maa saadaan jälleen kasvu-uralle ja talous tasapainoon. Niihin itse olen enemmän kuin valmis ja sitoutunut.

Kiitokset vielä KalusteMuovi Virtalan väelle visiitistä ja hyvistä vinkeistä ja palautteesta. Tämänkin vierailun jälkeen jälleen katselee erilaisin silmin erilaisia tuotehyllyjä ja ravikärryjen pinnasuojiakin. Hämäläistä osaamista pyörii niissäkin. Ja hyvä niin. Pidetään pyörät pyörimässä jatkossakin.

Lahdesta sitten matka jatkui päivän jälkeen Riihimäelle. Riihimäelle palasin vielä illalla myös kampanjapäällikköpalaveriin. Hieman askelmerkkejä läpi ja sitten vain odottelemaan kampanjan alkua. Sen aika ei vielä ole vaan nyt on vielä työnteon aika. Tehtävää nimittäin riittää vielä täksi talveksi vaikka kuinka.

Huomenna sitten vuorossa kuntapäivä Hämeessä ja vierailu mm. Riihimäen uudelle Paloasemalle. Maakuntapäivä siis tämän maakuntapäivän perään.

Kommentit