Yritysvierailu Ruukille Hämeenlinnaan.

Blogi, maanantaina 28.04.2014

Tänään aloitin uuden työviikon vierailulla Hämeenlinnaan Ruukille. Vanha Rautaruukin tehdas onkin minulle hyvin tuttu entuudestaan ja olikin mukava kuulla, että paikassa luottavaiset mielet myös tulevaisuuden suhteen. Fuusio ruotsalaisen SSAB:n kanssa ei ainakaan heidän mielestä ole uhkaamassa Hämeenlinnan toimintoja. Toki mainitsivat, että kymmenen vuoden päähän esimerkiksi on vaikea nähdä ja sinne vaikuttaa enemmänkin moni muu tällä alalla niin positiivisessa kuin mahdollisesti negatiivisessäkin.

950 työpaikkaa kuitenkin täällä Hämeessä on tärkeä voimavara ja myös se myönteistä kuultavaa, että Ruukilla on saatu hyvin osaavaa työvoimaa. Vain perinteinen teknikko-koulutuksen alasajo aiheutti lisähaasteita täälläkin. Omaa koulutusta siis tarvitaan työnjohdollisiin tehtäviin. Isona huolena tehtaan johto nosti esille liikennejärjestelyt ja alueen ahtaat liikenneympyrät. Kymppitien, VT10, uutta linjausta ja perusparannusta siis kaivattiin ja odotettiin.

Mielenkiintoista oli päästä myös nyt katsomaan itse tehtaan toimintaa ja kovalla vauhdilla kattopeltiä ja paljon muutakin tehtaalta koko ajan ulos tuli. Rekkaliikenne siis jatkuu vilkkaana.

Rautaruukilta sitten matka jatkui Riihimäelle ja Sakon tapaamiseen. Hieman vientiasioita ja myös tulevan syksynkin aiheita keskustelussa. Ja myös uutta talonkin väkeä pääsin tapaamaan. Minulle tuttuja muuta kautta, mutta uusia sakolaisia nyt.

Seuraavaksi kahvit ja sitten kunnantalolle. Iltapäivällä Lopen kunnan puheenjohtajisto ja sitten kunnanhallitusryhmä ja illalla kunnanhallitus.

Puoluekokous tunnelmiakin hieman.

Kiitos teille lukuisista yhteydenotoista liittyen kesäkuun Lahden puolueekokoukseen. Pohdinnassa on edelleen puolueemme varapuheenjohtajan tehtäviin haku. Mutta palaan siihen lähipäivinä. Katsotaan hieman miten ykköspuheenjohtajakisa lähtee liikkeelle. Muutama muukin mahdollisuus tässä mietinnässä.

Kello 22.22 ja aika kiittää tästä päivästä. Illan kokouksetkin takana ja kunnanhallitus päätti esittää pitkä keskustelun jälkeen, että Läyliäisten koulu- ja eskaritalo hanketta siirretään eteenpäin. Mutta lopullisesti siis asian päättää toukokuussa kunnanvaltuusto. Katsotaan jos saamme sinne vielä lisää tietoa hankkeen eteenpäin viemisestä ns. rakennettujamallilla. Itse olisin halukas kokeilemaan yhdessä isossa hankkeessa nyt tällaistakin mallia. Omat kokemukseni erinomaisen hyviä mm. RAOL:n ajoilta kun rakensimme sinne mediatalon. Yksi edullisimpia ja parhaiten onnistuneita julkisia rakennushankkeita joissa olen ollut mukana.

Kunnanhallituksen lisäksi myös puheenjohtajisto ja ryhmäkokouskin takana ja hieman myös suunnittelua VII Lopen Sinivalkoisen Wapun osalta. Eli perinne jatkuu taas vapunpäivänä ja tällä kertaa Lopen kirkonmäen juurella Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla puhujana kunnanajohtajamme Karoliina Viitanen. Otsikokseen tai puheensa aiheeksi Karoliina on valinnut yrittäjäperheen tyttärenä – Yrittäjä, työn sankari. Tilaisuus alkaa Lopen kirkonmäellä kello 10.30 ja musiikista vastaa Vuoden Naiskuoron Timotein laulajat ja avaussanat lausuu Lopen kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Seppälä. Tervetuloa siis mukaan loppilaiset, kesäloppilaiset ja kaikki muutkin mukaan haluavat. Hieno tilaisuus jälleen tulossa.

Niin ja joku Facebookissa kysyi, että mihin ohjasin palkankorotukseni lupaukseni mukaan. Lupaus pidetty ja koko vuoden korotus meni tällä kertaa Alastaron Moottoriradan uuden asfaltoinnin talkoisiin. Hieno talkootyö ja minulle monessakin mielessä rakas paikka.


Kommentit