Takaisin eduskunta-arkeen.

Blogi, tiistaina 29.04.2014

Täällä jälleen ja tavallista eduskunnan arkea. Aamusta jo erittäin mielenkiintoinen ja perusteellinen jatkokuuleminen ympäristönsuojelulaista ympäristövaliokunnan kanssa. Ja myös puolustusvaliokunnassa tänään esillä talousasiat. Huoli puolustuksestamme rahoituksesta on nyt suuri ja uskottava maanpuolustus tarvitsee lisätoimia jo ensi vuonna. Tämän eteen nyt tehdään työtä ja toivottavasti saamme mukaan talkoisiin myös muutkin puolueet.

Nyt seuraavaksi ulkoasiainvaliokuntaan ja Ukraina aiheena siellä ja illalla myös Hämeen Kokoomuksen piirikokouksessa Orimattilassa. Pidänkin siellä katsauksen ulkopolitiikasta. Mielenkiintoista päästä välillä ääneen tästäkin.

Mutta sitä ennen vielä monenlaista. Vieraita nuorisovaltuustosta ja lukiosta Hattulan Parolasta. Ja sitten yksi EU-vaalitilaisuus pääministeri Jyrki Kataisen kanssa Narinkkatorilla klo 15. Ja paljon muutakin. Takaisin työssä.

Kello 22.22 ja Lopella jälleen. Ilta tänään Orimattilassa ja sieltä sitten Hollolaan ja Kärkölän kautta Lopelle. Orimattilassa Hämeen Kokoomuksen kevätkokous. Kokouksessa kerroin tai valotin hieman suunnitelmianikin. En nyt pyri puolueemme varapuheenjohtajaksi, mutta jotain tässä on vielä tulossa. Paljastan myöhemmin. Ja vielä odottelen myös lisää ehdokkaita ykköspuheenjohtajakisaammekin. Huomenna pitäisi mukaan saada kaksikin naista. Tästä tulee hieno kevät.

Piirikokouksessa itse kävin tiiviisti läpi ulkoasiainvaliokunnan kevättä ja erityisesti Ukrainan kriisiä ja sen vaikutuksia Suomeen. Ja myös hieman visioita siitä miten kriisi mahdollisesti etenee ja millaisia exitejä siitä voisi olla ulos. En puhettani nyt tässä tämän tarkemmin läpi käy, mutta aiheeseen varmasti taas palaan täälläkin.

Täysistunnossa tänään käytin yhden puheenvuoron pääministeri Jyrki Kataisen siirtymisestä Eurooppaan. Minua hämmästyttää keskustalaiset arvostelu siitä, että joku suomalainen on nousemassa tärkeään tehtävää EU:ssa. Itse olen arvostanut keskustan Olli Rehniä Euroopan talouskriisin hoidossa vaikka hän ei aina oppositiossa olleelta omalta puolueeltaan olekaan saanut tukeaan tukipolitiikalleen ja Euroopan talouspolitiikalleen. Tuntuu, että aika-ajoin koko Rehnin olemassa olo on haluttu monen keskustalaisen toimesta kieltää. No hyvä, että joku on asioita hoitanut ja hienoa, että jatkossakin suomalaisia on mukana tärkeimmillä paikoilla EU:ssa. Ehkä jopa tärkeämmillä kuin koskaan ennen. Katsotaan.

Pääministeri Jyrki Kataisen ja Ben Zyskowiczin kanssa kävimme tänään myös päivällä lounastauolla vauhdittamassa EU-vaalikampanjaamme. Helsingin Kokoomusnaisten tapahtuma oli Narinkkatorilla ja väkeä paljon liikkeellä ja kahvia jonossa asti jakoon. Mukava tuokio tällä kertaa Helsingissä eurokampanjan parissa ja ehdokkaista mukana tällä kertaa Lisa Sounio-Ahtisaari, Anne-Mari Virolainen ja Aura Salla. Hienoja ehdokkaita kaikki. Kannattaa tutustua. Ja lisää kampanjakiertuetta minulla myös kalenterissa aina vaaleihin asti eli nyt mennään kovaa ja katsotaan sitten kuinka sininen tolppa taas vaali-iltana nousee.

Kiitokset tästä päivästä. Huomenna vapunaatto, mutta eduskunnassakin täysi työpäivä. Aamusta avoin kuuleminen ympäristövaliokunnan kanssa energiatodistukseen liittyvästä kansalaisaloitteesta ja myös Ukrainan tilannepäivitys vielä UAV:ssä ja täysistuntokin. Mutta sitten vappua jo.

Kommentit