Iloista vappua!

Blogi, keskiviikkona 30.04.2014

Tänään vielä työpäivä täällä eduskunnassa. Ja hyvinhän sen työn juhlan aattoon sopiikin. Huomenna sitten juhlistamme vappua Lopella. Senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla Lopen Vapussa juhlapuhujana kunnanjohtajamme Karoliina Viitanen ja esiintymässä vuoden naiskuoroksikin valittu Timotei. Tervetuloa siis Lopelle 1.5. klo 10.30. Hieno suomalaisen työn, kevään ja ylioppilaiden juhlahetki luvassa ja toivottavasti sääkin olisi edes kohtuullinen.

Nyt ympäristövaliokunnan avoimeen kuulemiseen liittyen Omakotiliiton kansalaisaloitteeseen jolla halutaan muuttaa asuntojen ja talojen energiatodistuslainsäädäntöä. Itse kuitenkin toivon, että asuntoministeri Piia Viitanen pitää eduskunnassa antamansa lupauksen ja tekee nyt heti esityksen EU:hun siitä, että voisimme tehdä omakotitalojen energiatodistuksista vapaaehtoisia. Se olisi järkevin ratkaisu tässä.

Ja päivään mahtuu vielä Karan koululaisten vierailu ja puolustusministeri Carl Haglundin alustus puolustusvaliokunnassa. Ja vielä ennen vapunaaton juhlintaa myös lyhyt täysistuntokin.

Mutta iloista vappua teille kaikille!

Eduskunnan päivä päätökseen. Mielenkiintoinen päivä todellakin. Tänään kansalaisaloitteen aikanaan jättänyt Omakotiliitto yhtyi joukkoomme ja tuki ajatusta, että energiatodistuksista pitäisi tehdä vapaaehtoisia ainakin omakotitalojen osalta. Joku sitäkin arvosteli, että Omakotiliitto ei puolustaisikaan tässä tulevia omakotitalon omistajia. No voi sen niinkin ajatella, mutta minusta tällä hetkellä energiatodistus ei ole toimiva ja siksi siitä kannattaisi tehdä vapaaehtoinen. Kun tämän myötä se kehittyisi yhtä hyväksi kuin talojen kosteus- ja kuntotarkastukset niin lopulta jokainen ostaja sellaisen automaattisesti haluaisi. Siis vapaaehtoisuuden kautta syntyisi niin haluttava juttu omakotitalon ostajalle ja omistajalle, että jokainen sen kaupan yhteydessä vaatisi. Näin toimii nykyään kosteusmittausten todistukset ja kuntotarkastuksetkin. Vapaaehtoisuuden kautta tulleet käytännöksi.

Mutta nyt istuntokin jo takana ja myös kuulemiset valiokunnissa. Ennen istuntoa vielä kokoonnuimme yhdessä kokoomuslaisten kanssa Valtiosaliin yhteiskuvaan. Eli sillä tutulla hyvällä hengellä kohti vaalikevättä. Hengellä missä ei hävetä olla innostuneita 🙂

Nyt kotia kohden ja illalla juhlistamaan vappua Hämeenlinnaan! Hauskaa vappua! 

Nyt kotona jo Hämeenlinnasta. Mukava ilta takana ja hyvää ruokaa ja seuraa. Huomenna vapun päivään. Lopella sen aloitamme kaikkien yhteisellä Lopen Wapulla kirkonmäellä Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalla vapunpäivänä 1.5. klo 10.30. Juhlapuhujana kunnajohtaja Karoliina Viitanen ja musiikista vastaa perinteen mukaan Timotein laulajat. Myös kauempaakin Lopelle ollaan tervetulleita juhlistamaan vappua, suomalaisen työn, kevään ja ylioppilaiden juhlaa! Nähdään!

Kommentit