Lopen Sinivalkoinen Vappu räntäsateessa.

Blogi, torstaina 01.05.2014

Lopella vietimme varmaankin monen muun paikan tapaan vappua räntäsateessa. Mutta oli hienoa, että kirkonmäen juurelle senaattori Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle kerääntyi tästä huolimatta paikalle hieman yli 80 henkeä juhlistamaan kevään, ylioppilaiden ja suomalaisen työn juhlaa. Kunnanjohtajamme Karoliina Viitanen piti erinomaisen puheen suomalaisista yrittäjistä – työn sankareista. Karoliina kertoi kolme tositarinaa yrittäjän arjesta ja yksi niistä oli hänen oma isänsä joka jatkaa edelleen tänä vuonna seitsemänkymmentä täyttäväkin yrittäjän kuusipäiväistä työviikkoa omassa vaateliikkeessään Karkkilassa. Karoliina puki kauniisti sanoiksi arvostuksensa ja kunnioituksensa omaa isäänsä, mutta myös kaikkia muita yrittäjiä kohtaan. 

Sinivalkoisen Vappumme avasi kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Tiina Seppälä joka kertoi lyhyesti myös kuntamme ja yrittäjien välisestä yhteistyöstä ja hieman vapputilaisuutemme perinteestäkin. Ja musiikista vastasi tuttuun tapaan Timotein laulajat. Timotei kuoro muuten valittiin hetki sitten myös Vuoden Naiskuoroksi ja upeasti laulu soikin räntäsateessakin.

Tunnelmainen oli myös hetki kun Yrjö-Koskisen suvun vanhin rouva Yrjö-Koskinen laski kukat Östen Wahrmanin kanssa senaattorin patsaalle. Ja yhteinen tilaisuutemme päättyi Suomen Salossa lauluun yhteislauluna.

Kiitokset jälleen teille kaikille mukana olleille ja oli kiva huomata, että jälleen uusiakin vieraita paikalla oli ja myös hieman kauempaakin tulleita. Perinteen siis elää ja voi hyvin.

Hyvää Vappua teille kaikille!

….

Aamulla jo ennen Lopen Vappua kävin ystäväni kanssa Lopen Wanhojen Automobiilien kevättapahtumassa tällä kertaa Lopen Läyliäisillä. Mustajoen hallilla oli simaa ja munkkeja ja kymmeniä vanhoja autoja. Meidänkin Madame – Vanha kuplarouva – hyväksyttiin juuri yhdistykseen mukaan. Tai siis hänen arvollaan meidän koko perhe. Hieno yhdistys jossa nyt kunnia saada olla mukana. 

Kello 22.22 ja vapunpäivä alkaa kääntöä lopuilleen. Iltapäivällä vielä Hämeenlinnassa ja Vanajanlinnassa erinomainen vappulounas. Tuo talo ei petä koskaan ja ruokapöytä yllättää kerta toisensa jälkeen aina positiivisesti. Niin tänäänkin ja väkeä paljon liikkeellä. Ja kun linnan saleissa saimme syödä niin ei ulkona tullut räntäkään haitannut. Illansuussa kävin vielä hieman istuttamassa kivikkokasveja mökillä ja sitten pieni pyörälenkki perheen kanssa. Ei paljon parempaa vapunpäivää voisi toivoa.

Huomenna sitten taas jatketaan. EU-vaalit pitävät kiireisenä vaikka ei itse ehdolla olekaan. Talkoissa siis kuitenkin ja auttamassa kaikkia meidän upeita kokoomusehdokkaita. Itse en halunnut missään tapauksessa sitoutua vain yhden ehdokkaan taakse vaan pidin tärkeänä, että kansanedustaja ja tältä puolueelta itse niin paljon saaneena annan myös itse oman panokseni ja apuni kaikille meidän ehdokkaille. Näin teen ja edes vielä monia tilaisuuksia eri ehdokkaiden kanssa. 

 

Kommentit