Yritysvierailu Patrialle – Patria AMV 8×8 kauppa Arabiemiraatteihin

Blogi, maanantaina 01.02.2016

Tänään tammikuun tai oikeastaan siis jo helmikuun ensimmäinen yritysvierailu. Kohteena tuttu Patria Hämeenlinnassa. Patrian merkitys on minulle tietysti tärkeä siitä syystä, että yritys toimii ja työllistää täällä meillä Hämeessä, mutta myös siksi, että se on yksi keskeinen toimija myös puolustusvoimien kumppanina ja puolustuspolitiikan sektorilla muutenkin. Itseasiassa uusi vuosi alkoikin hyvillä uutisilla Patrialle. Yritys sai tammikuun lopulla uuden merkittävän alkuun 40 kappaleen Patria AMV 8×8 -pyöräajoneuvotilauksen Arabiemiraattien puolustusvoimilta. Sopimuksen yksityiskohdat eivät ole julkisia, mutta tällaisia olemme nyt odottaneet näinä taloudenkin vaikeinakin aikoina ja hyvä, että niitä nyt tulee. Tilaus osoittaa, että suomalaiset tuotteet pärjäävät korkealla laadulla ja tuotantovarmuudella.

12650811_10153930078256670_7897982544299892910_nUusi kauppa on jatkoa Patrian pitkäaikaisemmallekin ja varsin menestyksekkäälle yhteistyölle Arabiemiraattien puolustusvoimien kanssa. Patria Land -liiketoiminnan johtaja Mika Kari totesikin kaupan synnyttyä, että ”Arabiemiraatit on ollut hyvin tyytyväinen aiemmin toimittamiimme ajoneuvoihin, jotka ovat osoittautuneet erittäin toimiviksi hyvin vaativissa olosuhteissa.”

Harmi, että uudet ajoneuvot kuitenkin kootaan Patrian yhteistyökumppanin toimesta Puolassa, mutta kuitenkin kauppa ja sopimus sopimus on yhtiölle erittäin tärkeä ja avaa merkittäviä mahdollisuuksia ajoneuvojen lisätoimituksille. Ja tuotekehitykseen ja myös tuotantoon Hämeenlinnassakin tälläkin kaupalla merkittävä vaikutus vaikka koonti alan aikalailla yleisenkin toimintatavan mukaan tapahtuu muualla. Ja toisaalta tähän myös vaikuttaa myös työnhinta. Esimerkiksi pelkkä teräskori on yli puolet halvempi valmistaa itäisessä Euroopassa. Se on valitettava tosiasia ja toivottavasti se korjaantuu yhteiskuntasopimuksen myötä. Jos ja toivottavasti kun sellainen nyt syntyy.

Mielenkiintoinen vierailu Patrialle. Suomalainen osaaminen kantaa.

Mielenkiintoinen vierailu Patrialle. Suomalainen osaaminen kantaa.

Patria AMV:ssä yhdistyvät ajoneuvon suuri kantavuus, liikkuvuus sekä viimeisin teknologia. Nämä mahdollistavat korkean suojaustason sekä raskaiden asejärjestelmien samanaikaisen integroinnin ajoneuvoon. Se on saanut erinomaista palautetta asiakkailta suorituskyvystään erilaisissa kriisitilanteissa ja rauhanturvatehtävissä muun muassa Afganistanissa ja Tšadissa. Ajoneuvoja on käytössä seitsemässä eri maassa ja niitä on tilattu yli 1 400.

Suomessahan on nyt kehitetty myös uusi aivan uudenlaisesta materiaalista tehty MiSu eli Protolabin PMPV 6×6 -ajoneuvo. Nimi MiSu tulee Miina suojattu -sanoista ja tuo PMPV sanoista ”protected multipurpose vehicle”, suojattu monikäyttöinen ajoneuvo. Tämä ei siis ole Patrian panssariauto, mutta hieman siitäkin tänään keskustelimme jos vaikka joskus tämänkin sarjatuotanto voisi työllistää väkeä täällä Hämeessä ja Hämeenlinnassa. Katsotaan mitä siinä tapahtuu.

Mielenkiintoinen avaus tälle viikolle ja hyvä asia on se, että Patrialle nyt uusia tilauksia ja vielä lisääkin toivottavasti pian. Päivä jatkuu töiden parissa.

Päivä paketissa. Paljon tänään aikaan ja nyt kello 19.52 ja aika kääntää katsetta jo huomiseen. Huomenna aamusta Helsinkiin ja eduskunnassa kevätistuntokausi käyntiin. Aamulla ryhmäkokous ja valitsemme eduskuntaryhmämme johdon ja myös ehdokkaamme eduskunnan puhemiehistöön. Päivällä sitten puhemiesten vaalit ja arki käyntiin. Kiitokset muutamista viesteistä liittyen Patriaan. Viedään eteenpäin.

Kommentit