Yrittäjyyskiertue rantautui Lahteen – ”Ehdotuksia ja ideoita joita syytä viedä eteenpäin”

Uutiset, perjantaina 14.02.2014

Kokoomuksen eduskuntaryhmän valtakunnallinen yrittäjyyskiertue rantautui Lahteen keskiviikkona 12.2. Kiertue starttasi jo viime vuoden puolella Helsingistä ja on alkuvuoden aikana kiertänyt maamme suurimmat kaupungit. Kiertueen ideana on, että Kokoomuksen kansanedustajat kuuntelevat ja ottavat opiksi yrittäjiltä. Kiertueen jälkeen on tarkoitus, että kuulemistilaisuuksissa ehdotetuista asioista koostetaan kymmenen asian lista, jota Kokoomuksen eduskuntaryhmä sitoutuu ajamaan eteenpäin jo tämän vaalikauden aikana. Listan asioista tehdään myös tavoitteet seuraaviin hallitusneuvotteluihin.

Kokoomuksen kansanedustaja, itsekin yrittäjänä toiminut ja edelleenkin toimiva Timo Heinonen oli Lahdessa paikalla, kun maakunnan yrittäjät opastivat päättäjiä. Vähemmän sääntelyä, enemmän vapautta oli yrittäjien pääviesti. Heinosen mukaan keskustelu on avartavaa, mutta samalla huolestuttavaa.

-Yrittäjät ovat yhteiskuntamme selkäranka ja sen ajatuksen tulee olla kaikessa päätöksenteossa ensimmäisenä mielessä. Tällä hetkellä yrittäjät ovat liian kovilla eikä yrittäjyyttä nähdä houkuttelevana vaihtoehtona palkkatyölle. Keskustelussa tuli ilmi paljon huolestuttavia esimerkkejä siitä, kuinka osaamattomat päätöksentekijät tuhoavat hyvän liiketoiminnan, kertoi Heinonen

Lahden Diakonissalaitoksella järjestetyssä tilaisuudessa paikalla oli toistakymmentä yrittäjää, maakunnan kansaedustajat Sanni Grahn-Laasonen ja Kalle Jokinen sekä Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Outi Mäkelä. Alustajina tilaisuudessa toimi yrittäjät Vesa Vihavainen Merivaara oy:stä sekä Tiina Wangel Tiimikke oy:stä.

Kansanedustaja Heinonen on kaiken kaikkiaan tyytyväinen tilaisuuteen ja toivoo, että kanssakäymistä yrittäjien kanssa jatkettaisiin kiertueen päättymisenkin jälkeen.

-Itse ainakin aina tyytyväisenä kuuntelen palautetta ja ehdotuksia kansalaisilta. Mielellään oman alueen, ja miksi ei muutkin, yrittäjät voivat olla yhteydessä, jos jossain asiassa voin auttaa, Heinonen kommentoi. -Tämä kiertue oli hieno juttu ja todella toivon, että tämä ei nyt vaan jää tähän vaan kiertueesta koostettava asialista todella saa merkityksen ja sitä lähdetään yhdessä viemään eteenpäin, kansanedustaja jatkaa.

Kommentit