Timo Heinonen sallisi partureiden ja kampaamoiden vapaan aukiolon

Uutiset, perjantaina 21.02.2014

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen jätti eduskunnalle lakialoitteen, joka vapauttaisi parturi- ja kampaamoliikkeet nykyisestä aukiololainsäädännöstä. Heinosen mukaan ei ole mitään syytä rajoittaa usein yksin toimivien parturikampaajien työntekoa juhlapyhinäkään. Poikkeuslupien hakeminen Aluehallintovirastoilta (AVI) yksittäisten hää- tai muiden juhlakampausten tekoon on järjetöntä ja taloudellisesti kannattamatonta.

– Itse luotan siihen, että parturikampaamot osaavat itse tehdä ratkaisut siitä minä päivinä pitävät liikkeensä auki ja milloin pitävät vapaapäiviä. On järjetöntä, että laki kieltää esimerkiksi juhlapäivinä kampaamoiden aukipitämisen. Parturi- ja kampaamoliikkeiden tarjoamille palveluille on kysyntää usein juuri pyhäpäivinä erilaisten juhlien takia, toteaa Timo Heinonen.

Heinosen mukaan enää ei ole pelkoa siitäkään, että kauppakeskuksissa velvoitettaisiin kaikki liikkeet pitämään ovensa auki seitsemänä päivänä viikossa. Eduskunnan käsittelyssä on parhaillaan hallituksen esitys, joka antaa pienille kaupoille ja näin myös parturikampaamoille oikeuden pitää ovensa kiinni vähintään yhtenä päivänä viikossa myös kauppakeskuksissa. Tällä halutaan turvata kaikkien oikeus vapaapäiviin.

– Parturikampaamot ovat maassamme jo muutenkin riittävän tiukoilla ja alalla tehdään pitkää päivää. Meidän ei ole syytä lainsäätäjinä enää yhtään vaikeuttaa tätä työtä ja aiheuttaa sinne turhaa lupabyrokratiaa. Mieluumminkin pitäisi etsiä keinoja tukea tätä tärkeää palvelusektorin toimijaa.

Naapurimaamme ovat vapauttaneet parturi- ja kampaamoliikkeiden aukioloajat ja esimerkiksi Ruotsissa kokemukset ovat olleet erittäin myönteisiä.

Kommentit