Kampanja haastaa mukaan – Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa

Uutiset, sunnuntaina 23.02.2014

Viime vuonna ensimmäisen kerran järjestetty suomalaisen ruuan kampanja järjestetään maaliskuussa alussa uudelleen. Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -haastaa kaikki suomalaiset kokeilemaan miten suomalaista ruokaa kaupasta löytyy ja kuinka omilla ostopäätöksillä voi vaikuttaa. Valtakunnallinen kampanja keräsi viime vuonna mukaan yli 2400 suomalaista ja tänä vuonna mukaan odotetaan vieläkin enemmän hyvän ruuan ystäviä.

– Tämä oikeastaan lähti liikkeelle keskusteluistani avustajani Tiina Seppälän kanssa reilu vuosi sitten. Päätin, että kokeillaan miten sitä suomalaista ruokaa löytää ja lopulta tempaukseni laajeni valtakunnalliseksi jutuksi, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen.

Kampanjan tarkoitus on nostaa esille suomalaisista raaka-aineista tehtyjä ruokia ja toisaalta tuoda esille myös sitä miten edelleen monia tuotteita pestään suomalaisiksi.

– Kaupasta löytyy monia paketteja jotka on tehty kovinkin suomalaisiksi väreiltään tai kuvitukseltaan. Sisällä on kuitenkin sitten tuontilihaa tai muuta.

– Ehkä isoin yllätys on aina kaikille leivän kanssa. Usein ruisleipää pidetään niin perisuomalaisena, mutta aika harvan viljat ja jauhot ovat kotimaasta. Toki hyvää pienempien leipomoiden 100% suomalaistakin leipää saa.

Myös muista tuotteista löytyy hyviäkin esimerkkejä. Parhaimmillaan tuotteen paketista löytyy tiedot jopa tilasta miltä liha tulee.

Kaksi viikkoa vain suomalaista ruokaa -kampanja alkaa 1.3. ja kestää maaliskuun 15. päivään. Tapahtumaan voi osallistua joko vain itse päättämällä olla mukana tai liittymällä tapahtuman Facebook-ryhmään. Ryhmä löytyy Facebookista nimellä: ”Kaksi viikkoa VAIN SUOMALAISTA RUOKAA – Hyvää Suomesta 1.3.-15.3.2014”. Ryhmässä päivien aikana kerrotaan hyvistä ja huonoistakin esimerkeistä ja jaetaan tietoa hyvästä suomalaisesta ruuasta ja sen tuottajista.

Kommentit