Timo Heinonen korkealla Iltalehden tilastoissa – ”Ehkä yksi tapa mitata tätä työtä”

Uutiset, keskiviikkona 12.02.2014

Iltalehti tilastoi alkuvuodesta (9.1. ja 10.1.2014) kansanedustajien valtiopäivätoimia sekä Eduskunnan istuntosalissa pidettäviä puheenvuoroja keväällä 2011 alkaneen vaalikauden ajalta. Valtiopäivätoimiksi luetaan kirjalliset sekä suulliset kysymykset, talousarvio-, laki- ja toimenpidealoitteet. Kokoomuksen toisen kauden kansanedustaja Timo Heinonen nousi kummassakin tilastossa kärkiryhmään. Puhujatilastossa Heinonen oli peräti neljäntenä 399 puheenvuorolla, eniten puhuneena hallituspuolueen edustajana. Valtiopäivätoimia Heinoselle oli kertynyt 54, joka oikeuttaa 28. sijaan 200 kansanedustajan joukossa.

– Tällä vaalikaudella on esillä ollut paljon tärkeitä asioita ja tämä näkyy suoraan minunkin valtiopäivätoimien sekä ennen muuta salissa pidettyjen puheiden määrässä, kommentoi tilastoissa hyvin pärjännyt Timo Heinonen.

– Nämä on yksi tapa mitata meidän työtä. En tiedä onko ollenkaan hyvä, mutta ehkä se jotain kertoo.

Eduskunnan puheenvuorot tärkeä osa päätöksentekoa

Timo Heinonen pitää tärkeänä ja arvokkaana osana kansanedustajan työssä istuntojen keskusteluja.

-Istuntosalissa käyty keskustelu on monesti leimattu turhaksi, mutta omasta mielestäni on tärkeää, että keskustelua käydään ja mielipiteitä tuodaan julki avoimesti, Heinonen kertoo.

– Teemme merkittäviä päätöksiä ja olisi erikoista, jos asioista ei etukäteen keskusteltaisi ja tuotaisi esille niihin liittyviä erilaisia painotuksia ja huoliakin, hän jatkaa.

Ahkerin eduskunnan istunnoissa on ollut keskustan Mauri Pekkarinen ennen Markus Mustajärveä (vr) ja Mika Niikkoa (ps). Heinonen on 399 puheenvuorollaan listalla neljäntenä ennen mm. Ben Zyskowicziä ja Timo Soinia. Hiljaisimmat edustajat ovat käyttäneet vajaan kolmen vuoden aikana yhteensä vain noin 30 puheenvuoroa.

Suoria kysymyksiä hallituksen ministereille

Aktiivisen saliosallistumisen lisäksi Heinonen on erityisesti kunnostautunut kirjallisissa kysymyksissä. Kysymyksiä on jätetty laajasti eri aiheista sotainvalidien korvauksista koulutuspoliittisiin asioihin.

– Kirjallinen kysymys on erinomainen työkalu kansanedustajalle nostaa esille ajankohtaisia asioita ja kansalaisten huolia. Moni niistä johtaa myös sitten toimenpiteisiin ja asioiden korjaamiseen.

Iltalehden 9.1.2014 tekemässä listauksessa kansanedustajien valtiopäivätoimista Heinonen on toisena hallituspuolueiden kansanedustajista. Kärkeä listalla pitävät perussuomalaisten kansanedustajat lukuisten budjettiesitystensä turvin. Valtiopäivätoimien listalta löytyy myös yksi nolla sarake ja peräti 42 kansanedustajaa joilla merkintöjä on alle kymmenen.

Heinosen valtiopäivätoimiin voi tutustua Eduskunnan verkkosivuilla tai suoralla linkillä kotisivuilta www.timoheinonen.fi.

Kommentit