Iiro Viinanen Hämeen Talviseminaarissa: ”Olen tukenut Timo Heinosta ennen ja tuen jatkossakin”

Uutiset, maanantaina 10.02.2014

Hämeen Talviseminaari järjestettiin tänä vuonna helmikuun alussa Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Lounasseminaarissa ministeri Iiro Viinanen piti viimeiseksi mainostamansa julkisen esitelmäpuheen ja toisena alustajana kuultiin pääministeri Jyrki Kataisen valtiosihteeri Olli-Pekka Heinosta. Vanajanlinnan Ryti-sali oli täynnä ja väki vakuuttunut.

– Aika moni totesi seminaarin jälkeen, että toivottavasti tämä ei ollut Iiron (Viinanen) viimeinen puheenvuoro, hymyili silminnähden tyytyväinen seminaarin järjestäjä kansanedustaja Timo Heinonen päivän jälkeen.

Iiro Viinasen esitelmän aihe oli puhutteleva; Opittiinko 90-luvun lamasta mitään? Viinanen kävi läpi kysymyksen kautta suomalaista yhteiskuntaa eri näkökulmista. Tylyin vastaus tuli nykypoliitikoille, joiden Viinanen ei katsonut oppineen menneestä mitään. Ainostaan pääministeri sai puhtaat paperit.

– Pääministeri on oikeastaan ainut jolla on käsitys tulevasta, totesi Iiro Viinanen.

Myös Heinoselle Viinanen antoi synninpäästöä. Hän kertoi tukeneensa Heinosta niin vuoden 2007 kuin 2011 eduskuntavaaleissa ja tukevansa myös 2015 vaaleissakin.

– Siksi, että Timo (Heinonen) on ollut luottamukseni arvoinen. Täyttänyt odotukseni, kertoi Viinanen.

Kylmää kyytiä entiseltä valtiovarainministeriltä sai myös ay-liike ja yrityspomotkin. Aika monelle Viinanen tarjosikin peiliin katsomisen paikkaa ja esimerkinkin näyttämistä.

Olli-Pekka Heinonen muistutti maailman muuttuvan

Talviseminaarin toisessa puheenvuorossa valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen kävi läpi maamme muuttunutta tilannetta. Esimerkkejä muutoksesta Heinonen löysi niin Nokian tavasta toimia verrattuna Ipohonen nousuun.

Hämeen Talviseminaari jatkoi kansanedustaja Timo Heinosen isännöimien vuonna 2007 alkaneiden seminaarien sarjaa ja seuraavana on jälleen vuorossa perinteinen kevätseminaari Suomalaisella Klubilla yhdessä kollegoiden Petteri Orpon ja Sampsa Katajan kanssa.

– Nämä on antoisi tilaisuuksia ja kerta toisensa jälkeen mukaan tulee lisää väkeä. Itsekin näistä aina oppii paljon ja myös osallistujien kanssa käydyt niin yhteiset kuin kahdenkeskisetkin keskustelut ovat arvokas osa näitä, totesi Timo Heinonen.

Ministeri Iiro Viinaseen Heinonen tutustui jo alle 10-vuotiaana poikana ollessaan mainostenjakopuuhissa isänsä kanssa silloin Viinasen eduskuntavaalikampanjoissa.

– Kyllä ne ovat ensimmäiset muistoni ja kokemukseni politiikasta. Myöhemmin olen saanut Iirolta apua ja oppia monessa ja totta kai se oli iso juttu minulle, että lähes 20 vuotta myöhemmin hän halusi tulla vastavuoroisuuttaan auttamaan minua pääsemään mukaan valtakunnan politiikkaan.

Kommentit