Timo Heinonen: Biotaloudesta kärki metsäteollisuudelle!

Uutiset, torstaina 06.02.2014

Kokoomuksen kansanedustaja, ympäristövaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen hallituksen metsäpoliittiseen selontekoon. Hän pitää tärkeänä, että selontekoon, joka ohjaa metsiemme käyttöä vuoteen 2050 saakka, on sisällytetty kattavasti metsien monimuotoisuuteen, taloudelliseen kannattavuuteen sekä metsäsektorin yritysten kasvuun tähtääviä toimenpidekokonaisuuksia. Heinonen painottaa selonteosta biotalouden asemaa ja sen mahdollisuuksien hyödyntämistä.

-Metsätalouden muuttaessa muotoaan ja sektorin perinteisen teollisuuden harvetessa on meidän nostettava esiin uusia kasvun mahdollisuuksia. Näitä löytyy biotalouden saralta. Uusiutuvien luonnonvarojen tehokas ja älykäs käyttö ovat olleet agendalla jo vuosia, nyt olisi meidän aika ryhtyä toimeen. Esimerkiksi Suomessa on tehty uraa uurtavaa tutkimusta nanoselluloosan parissa sekä kehitetty muun muassa komposiitteja. Tämän kaltaista tarvitsemme lisää ja metsäpoliittinen selonteko on hyvä alku tälle työlle, Heinonen kertoo.

Hallituksen metsäpoliittisessa selonteossa strategisina päämäärinä on kilpailukykyinen toimintaympäristö, rakenteiden uudistaminen ja monipuolistuminen sekä metsien aktiivinen ja kestävä käyttö. Metsäpoliittinen selonteko on osa isoa metsäuudistusta. Sektori elää tällä hetkellä suurinta murrosta sataan vuoteen.

-Metsät ovat tärkein luonnonvaramme myös tulevaisuudessa. Tämän takia on hienoa, että hallitus haluaa kaikin puolin tukea metsätaloutemme mahdollisuuksia. Erityisesti tulevaisuuden hyvinvointimme tulee kasvavissa määrin rakentumaan biotalouden varaan ja siksi biotalouden kasvumahdollisuudet metsätaloudessa on varmistettava, Heinonen kommentoi

Kommentit