Timo Heinonen: Miksi varhaiskasvatuslain uudistaminen ei etene?

Uutiset, torstaina 06.02.2014

Kokoomuksen Kansanedustaja ja Osaamisen ja Sivistyksen politiikkaverkoston puheenjohtaja Timo Heinonen on pettynyt siihen, että päivähoitolain uudistaminen varhaiskasvatuslaiksi ei etene. Jo väistyneen opetusministeri Jukka Gustafssonin asettaman työryhmä esityksen pitäisi valmistua helmikuun loppuun mennessä. Ja valtioneuvoston oli määrä jättää asiasta lakiesitys Eduskunnalle kevätistuntokaudella 2014.

– Olen hämmentynyt, että asiaa ei löydy kevään eduskunnan työlistalta. Päivähoitolaki täytti viime keväänä jo 40 vuotta ja maailma on muuttunut sinä aikana paljon. Uudistamistarve päivähoitolaista varhaiskasvatuslaiksi on yleisesti tunnustettu ja tästä ei saa nyt luistaa, toteaa Timo Heinonen ja vaatii opetusministeri Krista Kiurua (sd.) nyt tarttumaan toimeen.

Heinonen vaatiikin hallitusohjelman mukaisesti opetusministeriä pitämään kiinni aikataulusta ja viemään tärkeän uudistuksen maaliin. Heinonen patistaakin ministeriä tuomaan varhaiskasvatuslain eduskuntaan sovitusti kevään 2014 aikana.

– Laissa pitää turvata lasten oikeus laadukkaaseen varhaiskasvatukseen asuinpaikasta ja perhetaustasta riippumatta. Ja lisäksi myös osaavan ja koulutetun henkilökunnan riittävyys ja asema pitää taata jatkossakin.

Heinosen mukaan tavoitteesta, että uusi varhaiskasvatuslaki tulee voimaan 1.1.2015 ei ole mitään syytä luistaa.

Kommentit