Yrittäjistä jo lähes joka toinen kannattaa Kokoomusta

Blogi, keskiviikkona 15.09.2021

Yrittäjägallup: Yrittäjistä liki puolet kannattaa kokoomusta – Hallituksen talouslinja kismittää

Yrittäjien keskuudessa tehty laaja tutkimus kertoo, että Kokoomus on edelleen selvästi yrittäjien ykköspuolue. Itseasiassa joka toinen (48%) suomalainen yrittäjä kannattaa. Toiseksi suosituin puolue on perussuomalaiset ja keskusta on pudonnut vasta kolmanneksi. Keskustan kohdalla tilanne on siis dramaattisesti muuttunut muutamassa vuodessa, kun muistamme miten suosittu puolue oli yrittäjien keskuudessa Juha Sipilän toimiessa puolueen puheenjohtajana. Mutta toki on ymmärrettävää, että yrittäjät ovat puoluetta vaihtanut, kun katsoo nykyisen keskustan tukeman vasemmistohallituksen politiikkaa. Veroja verojen päälle ja maksuja yrittäjien niskaan. Ja samaan aikaan ei yhden yhtä aitoa työllisyystoimea, vaikka yrityksillä huutava työntekijäpula ja osaamispula. Mutta se on oman kirjoituksen paikka, mutta peiliin voi keskustan nykyinen puheenjohtaja Annika Saarikko katsoa ja löytää sieltä vastauksen miksi yrittäjät ovat puolueen jättäneet. Saarikon johtamaa keskustaa siis äänestäisi kantansa kertoneista yrittäjistä enää vain joka kymmenessä ja kaikista vastanneista enää 8 prosenttia. Toki nämä luvut eivät aivan edes surkeimpia kepulle mittaushistoriassa.

Huomion arvoista on myös se, että hallituspuolue Vihreiden yrittäjäkannatus on puolittunut parissa vuodessa.

Kokoomusta kannattaa siis nyt kantansa kertoneista 48 prosenttia ja kaikista gallupiin vastanneista yrittäjistä 39 prosenttia. Kovat luvut eli kiitos tästä.

Mielenkiintoinen huomio on myös se, että Marinin hallituksen talouslinjaa arvostellaan rajusti. Tai toisaalta eikös se ole aikalailla ymmärrettävää ja odotettuakin.

Eilen kokoontui ammattikoulu HYRIA:n vanha ja uusi hallitus. Loppea hallituksessa pitkään edustanut Riitta Joutsi-Hänninen (oik). siirsi kapulan hallitusvastuuseen nyt tulleelle Tiina Seppälälle. Mainio ja osaava kaksikko, joista kumpaakin arvostan ja kunnioitan suuresti. Kiitos siis Iitulle ja onnea Tiinalle!

Suomen Yrittäjien Katarilla teettämän Yrittäjägallupin tarkoituksena on selvittää pienten ja keskisuurten yritysten yrittäjien mielipiteitä ja näkemyksiä ajankohtaisista aiheista.

….

Tänään eduskunnassa jatkoimme puolustusselonteon käsittely Puolustusvoimien komentajan kenraali Timo Kivisen johdolla. Erittäin hyvä ja perusteellinen kuuleminen ja keskustelu. Nyt sitten täysistuntoa kohden. Taidan ottaa kahvin kuppilassa ennen sitä.

 

 

 

 

Kommentit