Ypäjän Paikallisraveissa – Hevosopisto haastoi ”Isokenkäiset” tasoitusajoon

Uutiset, sunnuntaina 28.04.2013

Ypäjän Hevosopiston raviradalla juostiin huhtikuun viimeisen viikonlopun sunnuntaina paikallisravien lisälähtönä ”Isokenkäisten” haasteajo. Ypäjän toimitusjohtaja Petri Meller oli haastanut ravilähtöön mukaan Ratsastajaliiton puheenjohtajan Jukka-Pekka Leskinen, HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan, Enduron MM-sarjan kuljettajan Marko Tarkkalan ja kansanedustaja Timo Heinosen. Matkana oli 1000 metrin tasoitusajo ja jokaisella ohjastajalla apunaan myös oma tähtivalmentaja.

– Kerran olin aiemmin päässyt kokeilemaan kärryillä ajoa ystänäni Tiina Seppälän tallilla. Mutta ravirata kaviouran puolella oli kyllä ihan uusi kokemus, mutta äärimmäisen hieno sellainen, kertoi Timo Heinonen päivän jälkeen.

Heinosen tähtivalmentajana toimi itse Ilkka Korpi ja hevokseksi oli arvottu nuori ja vasta ensimmäisiä lähtöjään juossut Ypäjä Eliitti. Ensikertalaisia siis ohjien molemmin puolin ja kolmikko pääsikin matkaan 20 metrin etumatkalta.

– Taktiikka oli Kummelista tuttu Raimo Vormiston taktiikka eli räjähtävä lähtö ja heti täysillä. Se on hirvee henkinen muserrus vastustajille, nauroi Heinonen ja kertoi vakavasti, että niin kauan meni hyvin kunnes kokeneemmat hevoset juoksivat etumatkan kiinni.

Ypäjä Eliitti otti ohitustilanteessa pienen laukan, mutta tasaantui sitten ja HPK:n toimitusjohtajan Risto Korpelan ohjastamana Tarun Tähti juoksi ylivoimaiseen voittoon ennen Suomen Ratsastajaliiton puheenjohtajaa Jukka-Pekka Leskistä joka taittoi matkaa Uukurilla. Korpelan tähtivalmentajana istui Jarkko Vainio ja Leskisellä Jari Ansio. Heinonen-Korpo kaksikko tuli Ypäjä Eliitin kanssa maaliin kolmantena ennen Marko Tarkkalaa ja Petri Melleriä. Tarkkalan hevosena oli Karhen Kurvi ja tähtivalmentajana Simo Palovaara ja viimeiseksi jätetyllä Mellerillä apuna Päivä Hirvonen ja hevosena Vanaja.

– Erittäin upea kokemus ja tuollaisen ammattilaisen kuin Ilkka Korven kanssa oli upea päästä tekemään työtä. Toivottavasti joskus vielä pääsen toistekin kokeilemaan, hymyili Heinonen, joka on harrastanut ratsastusta 12 vuotta.

”Isokenkäisten” haasteajon jälkeen Ypäjän paikallisraveissa juostiin ensin ponilähdöt ja kello 13 alkaen yhteensä yhdeksän paikallisravilähtöä ja monte-lähtöä.

Kommentit