Yli 500 kokoomuspuheenjohtajaa ja satoja kahvittelijoita – Fantastinen päivä Hämeenlinnassa

Uutiset, sunnuntaina 15.03.2009

Järjestyksessään jo 7. Kokoomuksen Puhyeenjohtajapäivät olivat pitkään jatkuneen trendin mukaan jälleen suurimmat. Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetty päivä keräsi reilusti yli 500 kokoomuksen puheenjohtajaa ja lukuisia kokoomuksen kuntien ykkösvaikuttajaa yhteen. Paikalla nähtiin myös lähes kaikki kokoomuksen Euro-ehdokkaat ja ministerit sekä paljon myös kansanedustajia. Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen oli enemmän kuin iloinen jymymenestyksestä.

– Häme ja Verkatehdas keräsi tänään valtavasti kehuja. Paikat ja palvelu oli tiptop ja ohjelmamme oli erinomainen. Voisi sanoa, että paikalla oli parasta mahdollista mitä Suomen politiikka voi tarjota, hymyili tyytyväinen Timo Heinonen päivän jälkeen ja viittasi mm. valtiovarainministeri Jyrki Kataisen, ulkoministeri Alexander Stubbin ja opetusministeri Henna Virkkusen esiintymisiin.

EU-ehdokaspaneelissa osa ehdokkaista liputti hyvinkin suoraan Naton puolesta. Ulko- ja turvallisuuspoliittiseen keskusteluun osallistuneet Tuulikki Ukkola, Nina Suomalainen sekä Ukko Metsola ja Ari Vatanen kannattivat EU:n ja Naton puolustusyhteistyötä. Stubb totesikin keskustelun pääteeksi.

– Suomen ulkoministerinä en voi olla kanssanne samaa mieltä.
Näin Stubb puolusti maamme virallista ulko- ja turvallisuuspoliittista linjaa ja sain salilta raikuvat aplodit. Ehdokkaista Tuulikki Ukkola jatkoi:
– Toisin kuin me, olet Halosen vanki.
Ulkoministeri Alexander Stubbin Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa –tenttiin osallistuivat Heikki Autto, Ville Itälä, Pia Kauma, Eija-Riitta Korhola, Anne Linnonmaa, Ukko Metsola, Risto E. Penttilä, Sirpa Pietikäinen, Joona Puhakka, Kai Pöntinen, Riikka Railimo, Petri Sarvamaa, Nina Suomalainen, Jukka Tuori, Tuulikki Ukkola, Ari Vatanen ja Sofia Vikman.

Jyrki Katainen kannusti yhtenäisyyteen

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen kävi omassa puheenvuorossaan syvällisesti läpi maailman ja Suomen taloustilannetta ja tehtyjä ratkaisuja. Katainen peräänkuulutti yhteistä tehtävää ja myös toivon luomista tulevaan.

– Tällä hetkellä näyttää siltä, että emme tulevina vuosina selviä pelkän talouskasvun varassa. Mahdollisesti edessä on veronkorotuksia ja menojen leikkauksia. Tämä ei ole toivottavaa eikä kukaan siihen tähtää, mutta jotta julkinen talous saataisiin pidettyä hyvässä kunnossa, on mahdollista, että tämäkin vaihtoehto pitää katsoa, Jyrki Katainen linjasi.

Katainen kiitteli työmarkkinajärjestöjen ja hallituksen välille syntynyttä sopua. Yksi vuosi työurien pidentämisessä merkitsee Kataisen mukaan yhtä miljardia valtiontaloudessa. Katainen totesikin, että työurien pidentäminen niin alusta kuin lopustakin on välttämätöntä.
– Jos tavoite ei toteudu, ne rahat on sitten revittävä jostain muualta, Katainen muistutti.

Reskalla satoja kahvittelijoita

Puheenjohtajapäivien yhtenä osana Hämeenlinnan kokoomuslaiset järjestivät Politiikan Tuuletustunnin kävelykatu Reskalla. Reskalla puolueen varapuheenjohtaja Sampsa Katajaa ja kansanedustaja Timo Heinosta odotti puolenpäivän aikaan yli 300 kahvittelijaa. Väki pääsi päivän aikana kuulemaan myös Jyrki Kataista ja tapaamaan lukuisia kokoomuksen EU-ehdokkaita.

– Harvoin poliittisissa kahvitilaisuuksissa näkee tällaista väkimäärää. Ja palaute oli hyvää. Moni kiitteli, että hallitus on ottanut vetovastuuta tulevaisuudesta ja osoittaa tietä. Hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen yhteistyötä ja sopimusta kehuttiin monin sanoin eikä syyttä, totesi Timo Heinonen.

Päivän aikana Hämeenlinnassa kokoontui myös Kokoomuksen puoluehallitus ja tapahtumarikkaan päivän päätti yhteinen illansuun hetki Verkatehtaan Lasipihalla.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen päivää. Puoluesihteerimme ja puoluetoimisto oli kasannut loistavan ohjelman ja Verkatehdas vastasi käytännön jutuista tyylillä joka ei jätä toivomiseen varaan. En tiedä vaikka joskus näkisimme täällä vielä puoluekokouksemmekin. Se vaatii kuitenkin työtä sillä Verkatehtaan sali on hieman pieni ainakin osaa puoluekokouksemme juttuja. Mutta pohdittava sekin on, mietti Hämeen Kokoomuksen puheenjohtaja Timo Heinonen ja muistutti, että toinen hämäläinen paikka puoluekokoukselle on jo kerran tapahtumaan isännöinnyt Lahden Sibeliustalo.

Kommentit