Presidenttifoorumin aiheena muutosten Suomi – Kansanedustaja Timo Heinonen mukaan historialliseen keskusteluun

Uutiset, sunnuntaina 15.03.2009

Tasavallan presidentti Tarja Halonen järjestää keskustelutilaisuuden teemalla ”Muutosten Suomi” Presidentinlinnassa tiistaina 17. maaliskuuta 2009. Yhdeksännessä presidenttifoorumissa pohditaan, miten Suomi on muuttunut ja minkälaiset ovat maamme tulevaisuuden näkymät. Ainutlaatuisessa keskustelussa on mukana kaikki Suomen elossaolevat presidentit, kun aiheesta puhuvat presidentti Mauno Koivisto, presidentti Martti Ahtisaari ja tasavallan presidentti Tarja Halonen. Heidän lisäksi puheenvuoron käyttää myös professori Pekka Himanen.

Foorumiin on kutsuttu osallistujia yhteiskunnan eri alueilta, tällä kertaa erityispaino on ollut nuorissa tutkijoissa ja muissa nuorissa vaikuttajissa. Kokoomusta Presidenttifoorumissa edustaa puolueen nuorin kansanedustaja Timo Heinonen.

– Tottakai kutsu oli iloinen yllätys. Tällaisia tilaisuuksia on harvoin ja kunnia päästä mukaan tuohon ryhmään, kertoi Timo Heinonen tuntemuksiaan saatuaan kutsun tilaisuuteen.

Presidenttifoorumeita on järjestetty vuodesta 2006 lähtien ja aiemmin teemoina ovat olleet suomalaisen työn kilpailukyky, osaaminen ja innovaatiot, ulkopolitiikka, vanhustenhuolto, Itämeri, suvaitsevaisuus, kuntapalvelut ja Suomen historian vaietut vuodet. Yleisradio lähettää presidenttifoorumin suorana internetissä ja koosteen TV1:ssä samana päivänä klo 18.30–20.00.

– Minulla on selkeät näkemykset siitä miten tulevaisuudessa maamme voi menestyä. Se vaatii töitä meiltä kaikilta ja luottamusta. Mutta palataan aiheeseen Presidenttifooruminen jälkeen, raotti Heinonen ajatuksiaan.

Kommentit