Yli 200 talkoolaista ne kiitokset ansaitsee – Lopella ratkottiin Suomen Metsästäjäliiton 100. juhlavuoden suomenmestarit

Blogi, sunnuntaina 25.07.2021

Neljä upeaa kilpailupäivää takana. Suomenmestarit selvillä ja kaikki SM-mitalistit. Lopen Ampumaradasta on kuoriutumassa Etelä-Suomen ykkösampumaurheilukeskus.

Niin se on. Valtava talkoo urakka, mikä alkoi jo 1990-luvulla radan raivaamisesta ja rakentamisesta huipentui tänä viikonloppuna, kun Lopella ratkottiin Suomen Metsästäjäliiton 100. juhlavuoden suomenmestaruudet. Aikanaan rata rakentui korvaamaan asutuksen keskelle jääneen Ilkon ampumaradan ja näiden vuosien aikana radalla on tehty tuhansia talkootunteja ja kehitetty rataa määrätietoisesti. Viimeinen vuosi lähes tuplasi radan kapasiteetin, kun paikat laitettiin SM-tasoiseen kuntoon niin laadullisesti kuin määrällisestikin. Uskomaton määrä työtä on radalla tehty ja tämä viikonloppu huipensi ja oli varmasti paras kiitos näille jokaiselle talkoolaisille.

Oli kunnia saada toimia Lopen ensimmäisten SM-kisojen suojelijana ja kaikkina neljänä kilpailupäivänä myös radalla totta kai olin. Oli upea saada jutella ampujia kanssa eri puolilta Suomea ja seurata heidän suorituksia. Ratamme osoitti myös tasonsa, kun viikonloppuna rikottiin useampikin Suomen ennätys ja ammuttiin muutenkin äärimmäisen kovatasoiset kisat. Onnea vielä kaikille mestareille, SM-mitalisteille ja kaikille ampujille. Ja iso kiitos kaikille yli 200 talkoolaisille myös kisaviikonlopun osalta. Teitte upeaa työtä ja nyt saatte luvan kanssa olla hetken ihan vain Lopen Uupuneita.

Suomen Metsästäjäliitto kiitti Kari Kuparista SM-kisojen kilpailunjohtajan tehtävästä.

Jakoon siis kaiken kaikkiaan lähes 100 mestaruutta ja yhteensä kuutisen sataa ampujaa ja tuhatkunta suoritusta. Siitä oli Lopen SM-ammuntaviikonloppu tehty. Kiitos kilpailunjohtaja Kari Kupariselle koko tiimille! Ja kiitos Suomen Metsästäjäliitolle ja Sakolle!

Tänä viikonloppuna kävi selväksi, että ampumaradastamme on kuoriutumassa ja kehittymässä Etelä-Suomen johtava tai ainakin yksi johtavista ampumaurheilukeskuksista. Ja toivottavasti SM-kisoja nähdään radallamme myös tulevaisuudessa. Ja kuin kruununa tälle päivälle ratamme kasvatti Eetu Kallioinen aloitti loistavasti Tokion Olympialaisissa oman urakkansa. Kolmen kierroksen jälkeen kakkosena tuloksella 74/75. Huomenna vielä kaksi kierrosta lisää ja sitten selvillä kuusikko Olympiafinaaliin. Laji on herkkä, mutta me uskomme ja pidämme peukkuja, että Lopelle Tokiosta tuodaan jalometallia. Tsemppiä Eetu!

Kommentit