Yli 1000 kortin päivä… Päijät-Hämeen kierros keräsi hyvin väkeä

Uutiset, keskiviikkona 14.02.2007

Joukko hämäläisiä kansanedustajaehdokkaita käytti Ystävänpäivän laajaan Päijät-Hämeen kierrokseen. Orimattilaan, Nastolaan ja Heinolaan suuntautuneelle kierrokselle osallistui myös Uudellamaalla ehdokkaana oleva Sauli Niinistö. Päivän aikana kansanedustajaehdokas Timo Heinonen jakoi kampanjajoukkojensa kanssa Päijät-Hämeeseen yli 1000 korttia.

– Otimme tosin hienoisen varaslähdön. Ennen kolmen kunnan kierrosta olimme jo aamupäivän Lahden keskustassa kampanjoimassa, kertoi Heinosen tukiteamiin kuuluva hausjärveläinen, Heinosen sukunimikaima, Veikko Heinonen.

Lahden keskustassa kortit tekivät hyvin kaupan ja Heinonen ehti keskustella monta hyvää pitkää keskustelua. Erityisesti lapsiperheet olivat päivällä liikekeskuksissa liikkeellä ja keskustelut pyörivätkin perheasioiden ympärillä.

– Itse olen nostanut vahvaksi teemaksi toteamuksen: Perhe kaikissa politiikoissa. Se tarkoittaa siis sitä, että tehdään sitten mitä päätöksiä tahansa niin aina pitäisi ottaa huomioon asian perhenäkökulma ja vaikutukset perheisiin.

-Tänään esimerkiksi kevyenliikenteenväylät nousivat useammassa keskustelussa esille ja päiväkotien ryhmäkoot ja tietynlainen kasvunketju päiväkodista aina vähintäänkin yläkouluun asti. Myös esille nousi perheiden tukiverkostot ja erityislasten palvelut, kertoi Timo Heinonen palattuaan kiertueelta.

Sauli Niinistö mukana kolmen kunnan kierroksella

Lahden aamupäivän jälkeen Heinonen liittyi muuta muun hämäläisehdokkaan joukkoon ja kiersi tiukan kolmen kunnan kierroksen Orimattilasta Nastolan kautta Heinolaan. Kierroksella mukana oli myös Euroopan investointipankin varapääjohtajan, kansanedustajaehdokas Sauli Niinistö.

– Me olimme Timon kanssa liikkeellä aina niin, että olimme paikalla ensimmäisenä. Tämä toimi hyvin. Puolituntia Timo sai kaikessa rauhassa keskustella Niinistöä odottavien ihmisten kanssa, kertoi Veikko Heinonen kiertuetaktiikasta.

Kiertueelle osallistunut Sauli Niinistö puhui tälläkin kertaa työntärkeydestä, kolmikannasta kuin myös Suomen puolustuksestakin. Niinistö toisti kantansa ettei hänkään ole Suomea Natoon viemässä vaan haluaa tästäkin asiasta vain avointa keskustelua. Lisäksi erityisesti Heinolan yleisökysymysten myötä Niinistö otti kantaa myös sairaanhoitajien ja opiskelijoiden tilanteeseen korostaen erityisesti mm. sitä, että nuoria pitää kouluttaa aloille missä on työtä.

Heinonen tyytyväinen pitkään päivään

Yli 400 kilometrin ja 1000 kortin jälkeen Timo Heinonen oli tyytyväinen. Päivän aikana esille oli noussut juuri niitä teemoja mitä Heinonen on esillä pitänytkin eli lapsiperheet, ikääntyväväestö ja ennaltaehkäisevä hoivatyö ja opiskelijoiden tilanne.

– Tämä opiskelijoiden ja nuorten yhteydenottointo on yllättänyt. Nytkin ajomatkankin tai siirtymän aikana saimme palauteta. Nuorisoporukka seurasi autoamme seuraavaan pysähdykseemme asti ja mielipiteet tuli vaihdettua nopeasti korttien kautta, hymyili Heinonen.

– Toinen sellainen mieltä lämmittävä juttu on ollut senioreiden hyvä vastaanotto. Ikäihmiset todellakin näyttävän usein toivovan asioitaan hoitamaan nuoria-aikuisia. Kun kerroin, että huomenna 32-vuotta, mutta 10 vuotta valtuutettuna ja kunnanhallituksessa ja nyt valtuuston puheenjohtajana ja lukuisissa muissa luottamustoimissa – niin kuulijat ovat usein yllättyneet. Kokemustani on kiitelty ja tsemppiä toivoteltu ja jopa äänestyslupauksiakin annettu.

Kolmen kunnan kierroksen jälkeen Niinistö osallistui vielä Kokoomuksen vaalijuhlaan Asikkalan Tallukassa. Heinonen tulee ennen maalisvaaleja kiertämään läpi kaikki Hämeen vaalipiirin kunnat. Ensi viikolla kiertue suuntautuu laskiaistiistaina 20.2. Kanta-Hämeen kuntiin yhdessä Jyrki Kataisen kanssa.

Kommentit