Suomen ensimmäinen? Heinosen vaali-Chat onnistui

Uutiset, keskiviikkona 14.02.2007

Kansanedustajaehdokas Timo Heinonen järjesti nuorten ja yleensä netinkäyttäjien toivomuksesta vaalikeskustelun myös internetissä. Keskiviikkona Ystävänpäivänä 14.2. Heinonen avasi Vaali-chatin ja ensimmäisen keskustelutunnin aikana jutusteluun osallistui peräti muutama kymmenen netin käyttäjää.

– Ajatus tällaisesta vaali-chatistä tuli nuorilta kampanjamme aikana. Nuoret toivoivat, että olisi hieno juttu jos joku ehdokkaista olisi netissä livenä vastailemassa kysymyksiin. Kysyin asiaa kotisivuistani vastaavalta Sebastian Kurtzilta ja jo päivää myöhemmin oma chat-palsta oli valmiina, kertoi Heinonen idean taustasta.

Heinosen Vaali-Chat oli todennäköisesti Suomen ensimmäinen yksittäisen ehdokkaan järjestämä chatin vaalipaneeli ja kokeilu saa jatkoa. Lisäksi oppilaitoksista on tullut toiveita vaalichatin avaamisesta myös koulutunneille.

– Keskustelu oli hyvää ja vilkasta. Välillä oli pakko pyytää aikaa hieman vastaamiseenkin. Netissä tunnelma on erilainen. Nytkin kysymykset olivat reippaita ja vauhdikkaita. Jouduin mm. ottamaan kantaa siihen, että mikä salkku, hymyili Heinonen ja lupasi samalla jatkaa chat-tunteja vaaleihin ja vaalien jälkeenkin.

– Ehkä tämä olisi loistava keino pitää nuoriin ja netin käyttäjiin yleensäkin yhteyttä kansanedustajakin vaalien välissäkin. Helppo tapa jutella ja kysellä ja kuunnella, totesi Heinonen.

Seuraavan kerran Heinosen Vaali-Chat on avoinna kotisivuilla www.timoheinonen.fi maanantaina 19.2. kello 20-21 ja keskiviikkona 28.2. kello 21-22.

Kommentit