Ylen gallup vahvistaa tilannetta – Haluatko pääministeriksi Antti Rinteen vai Petteri Orpon?

Blogi, perjantaina 29.03.2019

Tänään julkaistiin Ylen tuorein gallup. Näin vaalien alla gallupeja tulee tiuhempaan ja tämänaamuisella mennään ja lähdetään myös ensi viikolla alkavaan ennakkoäänestykseen.

Gallup vahvistaa sen, että pääministerikisa käydään nyt todellakin SDP:n Antti Rinteen ja Kokoomuksen Petteri Orpon välillä. Vaaleissa siis jokainen joutuu tätäkin pohtimaan ja asetelma on siinäkin mielessä mielenkiintoinen, että vain ääni Kokoomukselle on ääni Orpon pääministeriydelle ja äänet SDP:lle, mutta myös muillekin puolueille vievät tilannetta siihen suuntaan, että Rinne saa maamme johdettavakseen.

Ylen maaliskuun lopun gallupissa siis suosituin puolue on edelleen SDP 20,1 prosentin kannatuksella. Kakkosena kokoomus 15,8 prosentilla. Mutta demarien kannatus on kuitenkin nyt jyrkässä laskussa ja parissa viikossa siitä suli peräti -1,2%-yksikköä.

Kärkipaikka on siis edelleen vaihdettavissa, mutta se ja Orpon pääministeriys tarvitsee kaikki äänet ja sen, että saamme kirittyä demareiden etumatkan kiinni ja mentyä vielä ohi.

Rinne havittelee nimittäin selvästi vihervasemmistolaista hallitusta ja sen pelko oli kyllä jo vaalikentillä tällä viikolla käsinkosketeltavaa. Moni tuntui oikeasti pelkäävän, että miten paljon verot sitten nousevat ja mitä kaikkea uutta verotettavaa keksitään. Lihaveroa, maitoveroa… Myös huoli liikenteen ja ratahankkeiden tulevaisuudesta oli suuri ja myös uskottavan maanpuolustuksen ja Puolustusvoimien tilanne tuntui monia huolettavan jos vasemmistojohtoinen hallitus maahan tulee.

Kuvakaappaus YLE internet

Kutkuttava tilanne ja hyvä jännite nyt siis vaaleihin. Teemme täysillä töitä, että saamme Petterin pääministeriksi ja Kokoomuksen talous- ja työllisyyspolitiikan hyvän kehityksen takuumieheksi. Tässä tarvitsemme kyllä nyt ihan jokaisen vastuullisen äänen. Jos äänet hajoavat demarien takana monelle puolueelle niin se sataa nimenomaan Rinteen pääministeriyden hyväksi ja siksi asetelma on nyt hakeutumassa nimenomaan kahden erilaisen linjan demarien ja Rinteen vihervasemmistolaisen ja Orpon työn ja työllisyyden linjan väliseksi kisaksi.

Tätä varmistamaan lähdemme nyt myös Benin kanssa. Ben tulee varttia vaille ysi Riihimäelle ja siitä pitkä kiertuepäivä Riihimäki, Turenki, Hämeenlinna, Forssa ja illalla klo 17 Lopen Timon Pienen Kahvilan avajaiset. Kakkuakin silloin tarjolla!

….

Kello 20.36 ja kotona. Illalla vielä näiden vaalien yksi upeimmista vaalitenteistä. Ja erityisen ylpeä ja iloinen olin siitä, että sen järjestivät nimenomaan Lopen Kokoomusnuoret. Aivan mahtava tiimi täällä nuorten toiminnassa mukana ja ei voi muuta kuin hattua nostaa ja kannustaa ja tukea jatkamaan. Hienoa.

Väkeäkin Lopen valtuustosali täynnä ja lähes kaksi tuntia hyvää ja napakasti johdettua keskustelua. Ja kiva oli myös se, että nuoret lähettivät tentin myös suorana ja tallenteeksikin nettiin.

Päivään mahtui ennen tätä pitkä kierros Benin kanssa. Ben tuli siis kutsumanani Hämeeseen ja aamulla ensin kahvit meidän Riihimäen kahvilalla ja sitten Janakkalan Turengissa ja Hämeenlinnan Laurellilla ennen Forssaa. Kierros päättyi sitten kotikunnan Lopen Vaalikahvilan avajaisiin ja täälläkin tupa täynnä väkeä. Myös Forssassa missä mukana oli myös Sanni niin osa väestä joutui seisomaan ja hyvin oli porukkaa myös muissakin kahvihetkissämme. Ben on aivan mahtava ja superosaava poliitikko ja myös selvä ja suorasanainenkin.

Keskusteluissa tänään myös vanhustenhoito, ilmastonmuutos, päärata, tiet ja monesta eri kulmasta myös koulutus ja opiskelu. Ja myös moni sellainen täysin vääriäkin mielikuva mm. sotesta mitä tässä matkan varrella osa on halunnut luoda, vahvistaa ja ylläpitää. Onneksi hyvin keskustellen ja perustellen nekin aina tulee selviksi ja niin myös tänäänkin.

Mukava myös saada palautetta pääradasta ja tuntuu onneksi se olevan aikalailla selvää nyt kaikille mikä puolue päärataa puolustaa eli Kokoomus ja myös se, että kuka kansanedustajista on tässä asiassa työtä tehnyt tai työtä tehneet. Osa puhuu enemmän ja osa sitten tehnyt niitä tekoja ja tähän porukkaan haluan ihan reiluuden kautta sanoa kuuluvan kanssani myös Tarja Filatovin ja Aino-Kaisa Pekosen. Meistä kolmesta ei pääradan remontti tai junien Hämeenlinnassa ja Riihimäellä pysähtyminen ainakaan jää kiinni ja paljon on saatu tälläkin kaudella yhdessä ja yhteistyöllä aikaan. Ja nyt pitää varmistaa, että pääradan remontin lisäraiteiden suunnittelu etenee aikataulussa ja tässä ei kyllä SDP:n Antti Rinteen ristivetoja ja uusia hämmennyksiä kyllä yhtään enää kaipaisi. Eikä turhaa jarruttamistakaan ja niin kuin tänään Hämeen Sanomissa totesin niin hankeyhtiöön olisi saatu alusta asti mukaan myös Hämeenlinna ja Riihimäkikin eli olisi ollut tärkeä saada tätäkin junaa nyt eteenpäin. Nyt aivan turha kolmen neljä kuukauden tauko ja ehkä koko hankkeen uudelleen valmistelu. Demarien malli voisi lykätä tai viivästyttää suunnittelua pahimmillaan jopa 5-7 vuotta ja silloin olemme jo auttamattomasti myöhässä mm. EU-tukien suhteen.

Tämä pitää estää ja toivottavasti saamme uuteenkin eduskuntaan selvän enemmistön meitä Pääratapuolueen edustajia. Päärata on koko maamme menestyksen aorta ja kulmakivi.

Iso kiitos vielä Benille tästä päivästä ja Timon Tiimille eri paikoissa järjestelyistä. On helppo tehdä kampanjaa kun on teidänkaltaisia rinnalla ja tukemassa. Iso kiitos myös Jessicalle tämän päivän kierroksesta ja Tuijalle kuvauksista ja Eevalle ja Juhalle tulevien juttujen järjestelyistä. Huomenna taas iso päivä ja pitää olla miehenkin kunnossa ja valmiina. Ja sitä lupaan myös olla. Huomiseen.

 

Kommentit