YLE Gallup luo jännitettä – Vihervasemmisto vai Keskustaoikeisto

Blogi, torstaina 07.03.2019

Aamunavaus ei tänään ollut sellainen mitä odotin. Tätä toki osasi pelätä ja pelonmukainen tulos sieltä tulikin. Suomi on saamassa tätä vauhtia SDP:n Antti Rinteen johtaman vihervasemmiston hallituksen.

Rinnehän jo hetki sitten kertoi, että demarit eivät lähde nykyisten Kokoomuksen ja Keskustan kanssa hallitukseen. Rinne siis rakentelee jo kovaa vauhtia hallitusta missä demarit olisivat kuskin paikalla ja mukana apupuolueina Vihreät ja Vasemmistoliitto. Tällainen vihervasemmiston varaan rakentuva hallitus olisi kyllä kylmää kyytiä talouskasvulle ja hyvälle työllisyyskehitykselle. Demareiden talouspolitiikan toimimattomuus on nähty jo tällä vuosikymmenellä ja silloin Urpilaisen ja Rinteen ollessa valtiovarainministereinä talous syöksyi ja maahan tuli 100 000 työtöntä lisää. Tilanne oli vaikea ja härkäpäisesti demarit pitivät kiinni vaatimustaan hallitusohjelmakirjauksesta, että verotus koko ajan vain kiristettiin. Emme päässeet muun maailman ja Euroopan kasvuun ja tiemme oli kuihduttava ja monelle työttömyyteen vievä.

En usko, että keskusta, mutta ei varmastikaan kokoomus lähtisi tällaisen politiikan takuumieheksi hallitukseen kakkospuolueeksi. Itse en ainakaan tule antamaan tukeani sellaisen politiikalle missä työnveroja lähdettäisiin kiristämään tässä tilanteessa. Jos Rinne tällaista lähtisi ajamaan niin silloin hänen hallituskumppaninsa löytyisivät vain vihervasemmistosta. En myöskään ole valmis lähtemään hallitukseen mikä leikkaisi uskottavasta maanpuolustuksesta tai ei toteuttaisi 64 hävittäjän hankintaa tai ei lisäisi maahamme poliiseja merkittävästi. Ensi kauden lopussa poliisien määrän tulee olla lähempänä 8000 kuin nykyistä 7000. Rinne olisi ehkä tilanteessa missä hän joutuisi rakentamaan vähemmistöhallitusta Suomeen.

Mutta periksi emme anna. Edelleen olen vakuuttunut, että suomalaiset äänestävät näissäkin vaaleissa työn ja työllisyyden puolesta. Mutta myös turvallisuuden ja koulutuksen puolesta. Vain näin menestyksemme huomenna.

Tulemme tekemään täysillä työtä, että Petteri Orposta saamme maamme seuraavan pääministerin. Keskustaoikeistolainen hallituspohja olisi hyvä jatkamaan tästä eteenpäinkin. Mukaan mahtuisi hyvin RKP ja KD:t nykyisten lisäksi ja uskoisin, että Pekka Haaviston päättäessä jatkaa kesästä eteenpäinkin Vihreiden puheenjohtajana niin Vihreätkin ymmärtäisivät työn ja kasvun merkityksen. Jos Vihreät taasen palaavat hetken haavistolaisesta linjasta vasemmistolaiseen linjaan niin silloin voi todeta, että no-way.

Onneksi vaaleihin on vielä matkaa ja ehtii tapahtua paljon. Ensi viikolla ensimmäinen Ylen vaalitentti ja siitä alkaa loppukiri. Sen loppukirin me aiomme vielä voittaa. Yhdessä.

Kello 22.08 ja eduskunnasta kämpille. Pitkä päivä ja monenlaisia asioita pöydällä ja myös eteenpäin. Äärimmäisen mielenkiintoinen oli mm. tapaamiseni liittyen seutujuniin. Tällä konseptilla olisi mahdollista hoitaa se esittämäni Heinola-Lahti-Henna -juna ja miksei Hämeen muidenkin seutukuntien sisäisiä junavuoroja jopa uusilla raiteilla. Mielenkiintoinen malli johon palaan vielä.

Kyselytunnin jälkeen sitten isot keskustelut salissa. Nyt tiedustelulait saadaan voimaan. Iso työ valmiiksi. Meillä esimerkiksi puolustusvaliokunnassa kaiken kaikkiaan yli sata asiantuntijaa tästäkin asiasta kuultiin ja erinomaisen hyvä kokonaisuus saatiin. Onneksi perustuslaki ei nyt tätä elintärkeää lakia kuitenkaan estänyt.

Nostin esille muissa aiheissa mm. salakalastuksen ongelmat tai sen valvonnan ongelmat. Esitin korjausta siihen, että jatkossa myös reput ja kylmälaukut voitaisiin tarkastaa kun epäily on uhanalaisten kalojen salakalastus. Yritän lisätä tuon puheeni tänne viimeistään ensi viikon alussa. Aiheesta olen saanut runsaasti palautetta ja nyt yritän sen saada kuntoon.

Niin ja myös rahankeräys helpottuu nyt jne. Siitä myös tänään puheenvuoron käytin. Loppukiri siis näkyy tässäkin eli isoja asioita maaliin.

Niin ja päivän hienoin hetki oli kun saimme juhlistaa ystäväni Ben Zyskowiczin ja Mauri Pekkarisen 40-vuotista kansanedustajauraa. Upea juhla keskellä kiireistä päivää. Ja näiden miesten meno sen kuin kiihtyy.

 

Kommentit