Yksi politiikan ihmeys on se, että tuntuu olevan asioita joita kukaan ei kannata ja ne etenee. Ja sitten asioita joita kaikki kannattaa, mutta ne ei tahdo edetä.

Blogi, keskiviikkona 26.09.2012

Hieman eilenkin oli tällainen fiilis kun vanhuspalvelulaista keskusteltiin. Kaikki kannattavat hyvää ja laadukasta vanhustenhoitoa, mutta sitten tällaisessa maassa se ei onnistu ilman todella tiukkaa lakia. Siis voiko oikeasti olla maamme sellaisessa tilassa, että ikäihmisten hyvä hoitaminen hoituu vasta oman lain avulla. Itse uskoin, että olisin syntynyt sellaiseen maahan jossa ikäihmisten hyvä ja laadukas hoito on kaikille itsestään selvä asia.

Mutta näin ei ole ja siksi nyt tarvitaan vanhuspalvelulaki ja hyvä, että se nyt myös tulee. Ja voin vakuuttaa, että sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko ei tule laskemaan sitä käsiensä läpi huonona. Hän tulee valvomaan, että laista tulee hyvä ja ennen muuta riittävän henkilöstön takaava, mutta tärkeinpänä riittävän hoidon varmistava. Kokoomuksen aivan kärki on se, että laissa pitää olla alleviivattua kirjoitettuna ikäihmisten OIKEUS tarvitsemaansa hoitoon ja hoivaan. Pelkkää laitospalvelulakia emme tule hyväksymään ja sellaisen esityksen jo kerran torppasimme ja nyt haluamme palauttaa lain sen alkuperäiseen asentoon. Tärkeää myös saada lakiin vahva kirjaus kuntoutuksesta ja sen roolista ja paikasta ikäihmisten hoidossa ja sitten myös kotipalvelun ja omaishoidon korostettu rooli.

Lain henki pitää olla siis siinä, että ”oma koti on ihmisen paras paikka asua ja elää” myös ikäihmisenä.

Uusi aamu. Kello jo yli seitsemän ja aika lähteä eduskuntaa kohden. Tänään aamusta puolustusvaliokunta kalenterissa ensimmäisenä, mutta sitä ennen jo töitä pariksikin tunniksi.

Kello 21.32 ja Lopella taas. Tänään itseasiassa jo kuuden aikaan, kun istunto oli lyhyempi ja muutenkin kalenterissa hieman tilaa. Istunnosta vielä pariin palaveriinkin eli ensin kävimme läpi lukion uudistamista. Olemme kokoomuksessa nyt ottamassa tästä asiasta kopin ja tarkoitus hieman hahmotella tarkemminkin sitä millainen lukiouudistuksemme pitää olla. Se ei ilman meitä tule kuitenkaan etenemään ja kun se on pakko tehdä ja pitää tehdä niin tehdään me se sitten. Tänään tsekkasimme hieman malliamme läpi ja tarkoitus niin että esitys olisi valmis vielä ennen vuodenvaihdetta.

Päivään mahtui myös puolustusvaliokunnan kokous ja sitten nopea visiitti myös Jukka Rintaan galleriassa. Upeita luomuksia Kieseleff jälleen täynnä. Kannattaa ehdottomasti poiketa katsomaan. Jukan Shop siellä siis avoinna joka päivä ja paljon mielenkiintoisia uutuuksiakin uniikki-juttujen lisäksi tarjolla.

Mutta nyt ilta mainosjuttujen parissa. Tarkoitus hieman katsoa muutaman ehdokkaan kampanjoita läpi ja hieman antaa palautetta ja ideoita heillekin. Hienoja kamppiksia on tulossa ympäri Suomen ja mukava saada auttaa erilaisissa jutuissa. Hyviä tyyppejä ehdokkaina paljon ja kun tältä puolueelta on paljon itse saanut niin annetaankin hieman itsekin eteenpäin. Niin se Ben on minulle opettanut ja se on hyvä neuvo itsekullekin monessa muussakin asiassa tässä elämässä.

Huomenna jatkamme. Aamusta valiokuntiin. Aikainen herätys jälleen…

Kommentit