Toivoa on, koska löytyi tekijöitä.

Blogi, torstaina 27.09.2012

Torstai on toivoa täynnä.

Niin se vaan menee. Tarvitaan vastuunkantajia ja henkilöitä jotka laittavat itsensä likoon yhteisten asioiden puolesta. Arvostan todella ihan jokaista joka lähti mukaan kuntavaaliehdokkaaksi missä kunnassa tai puolueessa tahansa. On hienoa, että tekijöitä löytyy ja puhujiakin mukaan mahtuu.

Kokoomuksen ehdokasasettelu onnistui syksyn kuntavaaleihin paremmin kuin hyvin. On siis toivo, koska löytyi tekijöitä. Monessa kunnassa ehdokasmäärämme kasvoi ja hienoja uutisia on tullut ympäri Suomenmaan miten meillä on uusissa kunnissa ehdokkaita ja monessa kunnassa entistä suurempi ehdokaslista. Tänään mm. Yle uutisoi miten Tammelassa kokoomus on haastamassa keskustan erinomaisella ja kattavalla ehdokasjoukollaan.

Itse toivon, että nyt kaikki malttavat mielensä ja pitävät katseen tiukasti vaaleissa ja omissa teoissaan. Netissä jo näkee miten soppa kiehuu pahan kerran yli ja enemmänkin keskitytään mölvimään muita. Kerrotaan siis mieluummin miksi joku on huono ja tyhmä kuin kerrottaisiin, että miksi itse tai oma ryhmä on hyvä ja kannatettava.

Keskitytään me kokoomuksessa siis oman työhön. Tehdään se mahdollisimman hyvin vilkuilematta liikaa sivulle ja taakse. Katse tulevaisuudessa.

Nyt jo eduskunnassa takana kaksi valiokuntaa. Mielenkiintoinen keskustelu ympäristövaliokunnassa mm. autojen tulevaisuuden päästöistä. Nyt lounastauko ja sitten iltapäivässä työvaliokuntaa, ryhmäkokousta ja kyselytuntia.

Kello 22.16 ja juuri kämpille. Pitkä päivä siis takana ja kellon ympäri mentiin tänäänkin ja reilusti. Mutta niin kuin lupasin että ennen kuin kokoomuksen tolppa vaalisunnuntaina nousee niin ei levätä. Nyt mennään ja tehdää.

Tänään eduskunnassa ryhmäkokouksessa erinomaisen hyvä keskustelu tulevista asioista ja sitten sainkin vieraakseni Lopen entisen ja pitkäaikaisen apteekkarin Hanna-Maija Heikinheimon ystävänsä kanssa. Ensin tuhti kierros taloon tutustuen ja sitten kyselytuntia seuraamaan. Tänään päänsinkin pitkästä aikaa jälleen kyselytunnilla ääneen. Nostin esille sen arvokkaan arvovalinnan, että vaikka nyt joudumme taloutta tasapainottamaan myös kipein ja ei mieluisin toimin niin jonkun on sekin vastuu kannettava. Ja toisaalta muistutin myös siitä, että samaan aikaan kuitenkin laitamme perusopetuksen laadun parantamiseen ja mm. opetusryhmien pienentämiseen enemmän rahaa kuin koskaan ennen ja samaan aikaan starttaamme nuorisotakuun ja myös vanhuspalvelulain. Ne on isoja juttuja joihin nyt kohdennetaan merkittävästi lisää rahaa ja nimenomaan niin että tuo raha menee sinne minne pitääkin. Saadaan siis uusia opettajia, lisää tukiopetusta ja lisää kerhoja jne koululaisille, mutta myös lisää hoitajia ja tekijöitä vanhusten hoitoon ja palveluihin. Oma kysymykseni koski nuorisotakuuta missä itse edelleen pelkään, että siihen varaamamme 60 miljoonaa euroa lisärahoitusta ei välttämättä tule riittämään. Nyt maailman talous taas painaa meilläkin ja on vaara, että nuorisotyöttömyys jälleen kääntyy nousuun. On tärkeää, että nuorisotakuun koulutus- ja työpaikkatakuu toimii ja saamme jokaisen nuoren eteenpäin. Työministeri Ihalainen lupasikin, että tilannetta seurataan ja huoleni otetaan vakavasti ja tarvittaessa kakkosvaiheessa osoitetaan lisää voimavaroja niin että sata varmasti jokainen nuori saa opiskelu- tai työpaikan tai muun toiminnan paikan tässä yhteiskunnassa. 

Illalla vielä piipahdin auttamassa muutamaan helsinkiläistä kuntavaaliehdokasta Ben Zyskowiczin kanssa Helsinkin iltatapahtumissa. Ja nyt sitten nukkumaan. Huuomenna jatkamme.

 

 

 

 

Kommentit