Yksi historian upeimmista Neste Ralleista alkaa tänään – Kaksi suomalaista palkintokorokkeelle

Blogi, torstaina 27.07.2017

Tänään alkaa Neste Ralli Finland vuosimallia 2017. Jyväskylän Suurajot järjestettiin ensimmäisen kerran 1. syyskuuta 1951 ja sen jälkeen rallista on kehittynyt yksi rallin MM-sarjan hienoimmista ralleista ja ralli minkä jokainen rallikuljettaja haluaisi voittaa. Tänä vuonna edessä on yksi rallihistorian upeimmista ralleista ja monestakin syystä.

Viime vuonna Kris Meeke jyräsi hurjalla vauhdilla Neste Rallin voittoon. Tämä kausi on britille ollut paljon vaikeampi ja en itse jaksa uskoa uusintaan. En myöskään usko Sebastien Ogierin voittoon Keski-Suomen sorateillä. Voittaja löytyy kolmikosta Jari-Matti Latvala, Esapekka Lappi tai Teemu Suninen. Ehkä vielä niin että ykkösveikkaukseksi nostan vielä JM:n ja sitten Esuppi ja vahvasti uskon Teemu Sunisenkin tarjoavan kärkikyytiä viikonlopun aikana. Kolmoisvoitto olisi huikea ja myös kolmas Toyota-kuski Juho Hänninenkin siinä pelissä voi onnistuessaan olla mukana, mutta nyt kun pidetään renkaat maassa niin veikkaan, että kotikisassa salkoon sunnuntaina nousee kaksi Suomenlippua. Lavalle tulee toisena Hyundain Thierry Neuville tai voi olla myös kolmantena, mutta Maamme laulua me pääsemme laulamaan joka tapauksessa. Viime vuoden keskeytyksen jälkeen Sebastien Ogierin paineet on kovat ja ojat kutsunevat puristuksessa tänäkin vuonna. Kärkivauhtia pukkaa sen sijaan myös Ott Tänak ja Paddon ja Breenkin tulevat kellottamaan kellonaikoja.

Tässä siis oma veikkaukseni tämän vuoden Jyskälään: JM, Neuville ja Lappi. Edessä on neljä kilpailupäivää ja yhteensä 23 hienoa soratietä Keski-Suomessa ja kaksi kertaa ajettava Harjun kaupunkierikoiskoe, mikä sekin Suomessa pitää sisällään soraakin.

Tänään illalla aloitan selostajan puuhat jälleen ja mistäs muualta kuin Harjulta. Se on 17. kerta ja sama into päällä taas.

Pojat on poikia 🙂

Niin millainen on sinun kärkikolmikkoveikkauksesi?

Hieno päivä paketissa. Taas yksi Harju selostettu ja huomenna sitten kisa todenteolla käyntiin. Hieno viikonloppu aluillaan. Ott Tänäk avasi pohja-ajalla ja tulee huomenna puskemaan kovaa. Jos pysyy tiellä niin kovaa saa muutkin mennä.

Kommentit