Kunnioitus legendoille! Sonja Mäkeläisen maalaamissa uniikeissa kengissä Timo ja Henkka

Blogi, perjantaina 28.07.2017

Tänä vuonna Neste Rally Finlandissa muistimme erityisesti keväällä menehtynyttä alkuperäistä the Flying Finniä Timo Mäkistä. Mäkiselle oli upea muistoajo Harjulla ja siellä mm. alkuperäinen ja aito vuoden 1975 voitto Mini. Tuolla autolla, voitolla ja ennen muuta kuskilla oli myös vaikutus siihen, että minun nimekseni tuli Timo. Kiitos upeasta rallinimestä.

Tänä viikonloppuna jalassani on ollut loppilaisen Sonja Mäkeläisen minulle pensselillä maalaamat converset joista oikeaa koristaa Timo Mäkinen ja Mini konepelti pystyssä Ouninpohjassa. Vasemmassa kengässä sitten minua suuresti aina sykähdyttänyt Henri Toivonen. Hänestä voisi joku tehdä joskus vaikka elokuvankin.

Kiitos Sonja mahtavista kengistä. Ne ovat olleet varmasti tämän rallin kuvatuimmat kengät 🙂 Miehistä kuvatuin lienee Jari-Matti Latvala tai Tommi Mäkinen.

Tänä viikonloppuna muistamme myös urheilutoimittaja Miiro Koivulaa ja myös keskiviikkona menehtynyttä ensimmäistä F1-kuljettajaamme Leo Kinnusta. Muistot ja legendat elävät ikuisesti.

Neste Rallyn ensimmäinen pitkä päivä tästä liikkeelle ja todellinen super-perjantai onkin luvassa. Kannattaa lähteä penkalle katsomaan ehkä historian kovinta rallitaistelua takuuvarmasti maailman upeimmille ralliteille!

Hanaa!

Kello 16.13 ja päivä edennyt upeasti. Suomalaisilla kolmoisjohto, mutta kilpailu vielä pitkä. Erikoiskoe 8 Äänekoski-Valtra nyt ajettu ja myös selostettu. Kohta sitten äänessä jälleen Harjulla, mutta sitä ennen vielä monta hienoa pätkää. Ralli on reteetä, sanoi Miiro ja Miiroa tänään myös muistelemme!

Kommentit