Yhtiökokous Suomen kansallisoopperassa – Timo Heinonen NesteOilin hallintoneuvostoon

Uutiset, perjantaina 14.03.2008

Neste Oil Oyj:n varsinainen yhtiökokous järjestettiin perjantaian 14. maaliskuutta Suomen Kansallisoopperassa. Yhtiökokous vahvisti vuoden 2007 tilinpäätöksen ja konsernitilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallintoneuvostolle, hallitukselle ja toimitusjohtajalle vuodelta 2007. Samalla kokous valitsi yhtiölle uuden hallituksen ja hallintoneuvoston. Tuore kansanedustaja Timo Heinonen (kok) nousi uutena edustajana NesteOilin hallintoneuvostoon.

Yhtiökokouksen nimitysvaliokunnan ehdotuksen mukaisesti hallituksen jäsenmääräksi vahvistettiin kahdeksan ja hallituksen jäseniksi seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun asti valittiin hallituksen nykyisistä jäsenistä Timo Peltola, Mikael von Frenckell, Michael A. M. Boersma, Ainomaija Haarla, Nina Linander, Antti Tanskanen ja Maarit Toivanen-Koivisto sekä uutena jäsenenä Markku Tapio. Timo Peltola jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Mikael von Frenckell varapuheenjohtajana.

Hallintoneuvoston jäsenmääräksi vahvistettiin 8, ja hallintoneuvoston jäseniksi tulevalle toimikaudelle valittiin Heidi Hautala (puheenjohtaja), Hannes Manninen (varapuheenjohtaja), Esko Ahonen, Mikael Forss, Timo Heinonen, Markus Mustajärvi, Jutta Urpilainen ja Anne-Mari Virolainen. Hautala, Forss, Mustajärvi ja Urpilainen valittiin uudelle toimikaudelle. Uusia jäseniä ovat Manninen, Ahonen, Heinonen ja Virolainen.

Suomen valtio omistaa 50,1 prosenttia Neste Oilin osakkeista ja äänivallasta.

….

Neste Oil lyhyesti

Neste Oil Oyj on korkealaatuisiin puhtaamman liikenteen polttoaineisiin keskittyvä jalostus- ja markkinointiyhtiö. Yhtiö tavoittelee kasvua sekä öljynjalostuksessa että huippulaatuisen biodieselin tuotannossa. Neste Oilin öljynjalostamot sijaitsevat Porvoossa ja Naantalissa, ja niiden raakaöljyn jalostuskapasiteetti on yhteensä noin 260 000 tynnyriä päivässä. Yhtiön liikevaihto vuonna 2007 oli 12 103 miljoonaa euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 4 800 henkilöä. Neste Oilin osake on listattu Pohjoismaisessa Pörssissä Helsingissä. Lähde: www.nesteoil.fi.

Kommentit