Rallimiehet sydämenasialla Sydänlasten ja –nuorten päivä Vauhtipuitossa jymymenestys

Uutiset, sunnuntaina 16.03.2008

Hyvinkään Vauhtipuistossa nimekkäät ralliautoilijat nostivat kytkintä hyvän asian puolesta lauantaina 15. maaliskuuta, kun Moottorimaailma.com järjesti yhteistyökumppaneineen Sydänlapsille ja -perheille oman talvipäivän. Tapahtuman ideoija Marko Lappalainen oli tyytyväinen päivän antiin ja samaa olivat kaikki mukana olleet.

– Aivan mahtava kokemus. Upeaa, totesi ensimmäinen ralliauton kyytiin päässyt nuori vauhdikkaan pyörityksen jälkeen.

Kristian Sohlberg, Jani Paasonen, Juha Salo, Marko Kakko, Petri Lehtovirta, Sami Uuskoski, Pekka Vihma, Jani Hirvonen ja Teemu Arminen olivat osaltaan tärkeällä asialla, ja tarjosivat sydänsairauksia sairastaville lapsille ja aikuisille vauhdikkaita elämyksiä autourheilun parissa. Tilaisuuden juontajana toimi kansanedustaja ja autourheilumies Timo Heinonen.

– Olin todella otettu ja iloinen, että sain osallistua tähän päivää. Moottoriurheilu on aina ollut lähellä sydäntä ja nyt tällä kertaa todella lähellä sydäntä, totesi kansanedustaja Timo Heinonen päivän jälkeen.

Hyvinkään Vauhtipuistossa järjestettyyn päivään osallistui Sydänlapsia, -nuoria ja -aikuisia pitkälti toistasataa henkeä Kanta- ja Päijät-Hämeen sekä Uudenmaan alueosastoista. Jokainen mukana ollut sai rallin SM-sarjan kärkikuljettajilta upean rallikokemuksen Vauhtipuiston radalla.

– Kyllä hymy oli herkässä monella kun ralliautosta erikoiskokeemme jälkeen ulos kömpi. Niillä hymyillä jaksaa jälleen pitkää, totesi Heinonen.

Rallikyydityksen lisäksi tapahtumassa oli mukanaolijoille järjestetty myös muuta ulkoiluohjelmaa ja luonnollisesti rallimakkaratkin tekivät kauppansa live-musiikin tahdittamana.

Tapahtumaa ralliautoilijoiden ja Moottorimaailma.comin kanssa yhteistyössä järjestivät Sydänlapset ja -aikuiset ry. Entinen Sydänlapset ry on valtakunnallinen synnynnäisesti sydänvikaisten ja heidän läheistensä etuja ajava järjestö.

– Lapsena se hieman haittasi elämää, mutta ei enää. Nyt mennään kovaa, totesi tapahtuman järjestäneen Marko Lappalaisen velipoika Mikko Lappalainen. Kumpikin Lappalaisen veljeksistä kuuluu itsekin sydänaikuisiin, mutta se ei ole menoa haitannut.

Kommentit