Timo Heinonen lupaa tsempata jokaista nuorta vaaleissa – 17-vuotias Monica Savander tähtää Lahden valtuustoon

Uutiset, perjantaina 14.03.2008

Ensi syksyn kunnallisvaaleihin valmistautuva, vielä 17-vuotias Monica Savander, on innostunut politiikasta. Koripalloa ja urheilua monipuolisesti harrastava nuori lahtelainen on varma, että politiikka on hänen juttunsa. Asioita jotka vaativat korjaamista luettelee Savander lähes miettimättä.

– Esimerkiksi meillä Lahdessa julkinen liikenne on opiskelijoille aivan kohtuuttoman kallista. Lastenlipun jälkeen on vain täysihintainen aikuistenlippu ja se on liian kallis opiskelijoille. Tarvitsemme opiskelijalipun, totesi eduskuntaan kansanedustaja Timo Heinosen vieraana tutustunut Monica Savander.

Savanderin mukaan Lahdesta puuttuu perinteisen opiskelijakaupungin leima ja sen myötä myös opiskelijoiden huomioiminen. Tärkeiden asioiden listaa Savander jatkaa nuorten ja perheiden asioista, liikunnasta jne.

Ennen vaaleja 18-vuotta täyttävä Monica Savander liittyi kokoomukseen vuonna 2006. Puolueen arvomaailma vastasi nuoren arvomaailmaa, mutta myös kodilla oli merkityksensä.

– Olen myös saanut ”kokoomusmaisen” kasvatuksen kotona, toteaa Savander. – Siihen kuuluu mm. halu vaikuttaa yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa.

Savander myöntää haaveilevansa kansanedustajantyöstä, mutta myös muut vaikuttajan uravaihtoehdot kiinnostavat.

– Euroopan Unionin asiat kiinnostavat myös paljon, kansainävälinen politiikka olisi upea työala.

Eduskuntaan kahden ystävänsä – syksyn kunnallisvaalikampanjaa suunnittelevien Jenny Lehdon ja Sonja Lehtisen – kanssa tutustunut Monica Savander oli tyytyväinen näkemäänsä. Lukiossa vierailuun suhtauduttiinkin suopeasti ja ensi vuonna kirjoituksiin valmistautuvat nuoret kiittelivätkin kokemuksesta.

-Oli hieno nähdä Suomen vallan keskus, kokemuksena mahtava, koko kokonaisuus oli mieleenpainuva. Mieleen jäi hyvin paljon asioita, ohjeita sekä sokkeloiset käytävät sekä myös ehdottomasti Sauli Niinistön tapaaminen, totesivat tytöt.

Monica Savander suunnittelee jo kampanjaa

Kolmelle energiaa täynnäolevalla nuorella oli jo paljon ajatuksia syksyn kunnallisvaaleihin. Suunnitteilla on esitteitä, tapahtumia ja liikkumista siellä missä nuoret liikkuvat.

– Kampanja on osaksi jo suunnitteilla. Ystävien kanssa kunnon girlpowerilla lähdetään innoissa tekemään, luonehti Monica Savander tulevaa.

Vierailun isäntänä toiminut kokoomuksen eduskuntaryhmän nuorin kansanedustaja Timo Heinonen oli myös vierailuun tyytyväinen.

– Tottakai tällaiset jutut ovat mieluisia. Nuoria ei ole politiikassa mukana koskaan liikaa ja varsinkin Monican tapaisille ”tehopakkauksille” on aina tilaa, totesi Heinonen vierailun jälkeen ja kertoi luvanneensa osaltaan olla mukana myös Savanderin kampanjassa.

– Katsotaan nyt mitä syksyyn keksitään. Ehkä ainakin yksi yhteinen kahvitilaisuus torille tulee ja toivottavasti muutakin, paljasti Heinonen.

Heinonen kertoi olevansa mielellään mukana tukemassa kaikkien kokoomuslaisten kunnallisvaalikampanjoita ensi syksynä ympärivaalipiriin ja miksi ei muuallakin.

– Ehdottomasti olen käytettävissä tilaisuuksissa ja tapahtumissa, jos minusta apua on. Nuorten ehdokkaiden juttuihin lähden aina 110-lasissa mukaan. Nytkin olemme saamassa mukaan erittäin hyviä nuoria niin Lounais-Hämeessä, Kanta-Hämeessä kuin Lahdenkin seudulla, lupasi Heinonen.

Kommentit